Eğitim Bir Sen, UÜ Rektörü Yurtkuran hakkında suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, başörtüsü yasağını ortadan kaldıran anayasa düzenlemesini imzalamasının ardından yasakçı tavrını sürdüren Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran hakkında, Bursa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Egitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Bursa Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, anayasada yapılan düzenlemelere rağmen başürtülü öğrencileri okullara almayan üniversite rektörlerine tepki gösterdi.

Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak 23 Şubat 2008 tarihinde yürürlüğe girmesene rağmen, eski uygulamayı sürdüren rektörlerin suç işlediğini vurgulayan Şeker, yasal yollardan haklarını aramayı sürdüreceklerini kaydetti.

Şeker, anayasa hükmünü hiçe sayarak yasakçı tavrını sürdüren Uludağ Üniversitesi rektörü Mustafa Yurtkuran'ın, anayasa suçu işlediğini 27 Şubat 2008 tarihinde Eğitim Fakültesi önünde avukatlarla tesbit ettiklerini belirtti.

Öğrencilerin haklarının gasp edildiğini tutanaklarla tesbit edip dilekçe eşliğinde savcılığa suç duyurusunda bulanacaklarını aktaran Şeker, şöyle konuştu: "Dünyada bilimsel başarı yönüyle ilk 500 üniversite içerisinde ancak iki üniversite ile yer bulan üniversitelerimiz, bu başarısızlığının sebeplerini araştıracağına, kanunsuz, zorbacı yasaklamalarla meşgul olmaktadır. Anayasa maddesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra rektörlere bu durumu yazı ile bildiren YÖK başkanının hatırlatmasını 'Mektuplu talimat' olarak değerlendiren Yurtkuran, anayasayı görmezden gelmektedir. Başörtüsünün şeklini de alaycı bir tavırla eleştiren sayın rektör 'çıtçıtlı, fermuarlı' örtü tiplerini kanunla belirlenmesini istemektedir. Millet olarak bin yıllık tarihimizde fermuarlı ve çıkçıtlı başörtüsü örneği hiç görmedik. Sendika olarak yasakçılarla mücadelemizi kanuni zeminde sürdürmek adına suç duyurusunda bulunuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber