Bahçeli: TSK'nın açıklamaları, PKK'ya itibar kazandırıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'teki grup konuşmasında PKK'ya yönelik sınırötesi operasyonu değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TSK'nın açıklamalarındaki bazi ifadelerin PKK'ya itibar kazandırdığını söyledi

Grup konuşmasında hükümete sert eleştiriler yönelten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TSK'ya yönelik çok tartışılacak bir tespitte bulundu.

Yapılan hava ve kara harekatlarında TSK'nın kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığı açıklamalara dikkat çeken Bahçeli, bu açıklamalarda PKK'ya itibar kazandıracak terim ve sıfatların kullanıldığını söyledi.

Bahçeli şöyle konuştu:

"TSK'nın Kuzey Irak'ta yaptığı harekatlar Genelkurmay Başkanlığı tarafından sürekli bilgilendirilmiş, kamuoyuna görüntü ve zahiyat bilgileri verilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı tarafından tahrip edilen hedefler hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Bu açıklamalarda teröristleri uluslararası kamuoyunda gerilla sıfatına sokacak terimler kullanıldı. TSK açıklamasındaki bazı ifadeler PKK'ya itibar kazandırıyor. Muhabere ve lojistik tesisi gibi kavramlar kullanılması teröristleri savaşan taraf gibi gösterdi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber