Eğitimde cevabı aranan soru

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Mart 2008 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bekir Türkmenoğlu

Okullarından mezun oldukları halde iş bulamayan binlerce genç ve nitelikli eleman arayan işveren ortak soruda birleşiyor...

Okullarından mezun oldukları halde iş bulamayan binlerce genç ve nitelikli eleman arayan işveren ortak soruda birleşiyor..."Hem işsiz mezunlar var hem de nitelikli eleman yok".

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Okan Üniversitesi Mütevelli heyet Başkanı Bekir Okan, ?Üniversite-sanayi işbirliği ise yok denecek derecede. Biz 35 yıllık bir grubuz. Türkiye'de ve dünyada birçok projeler gerçekleştirdik. Birikimlerimizi öğrencilerimize aktarmak istiyoruz. Bunda da başarılıyız? dedi.

Bir dünya üniversitesi olmak için yola çıktıklarını da ifade eden Okan, bunun için de üniversitelerini dünyadaki yeni ihtiyaçlara göre şekillendirdiklerini söyledi. Okan, ?Hiçbir vakıf üniversitesinde yokken, biz Çince ve Rusça bölümleri açtık. Çünkü ülkemize bu coğrafyalarda iş var. Ona göre de eleman yetiştirilmesi gerekiyor? şeklinde konuştu.

Her sene devlet ve vakıf üniversitelerinden yüz binlerce gencin mezun olduğunu, bu gençlerin büyük çoğunluğunun da işsizlere katıldığını belirten Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, şöyle konuştu:

?O kadar çok üniversite mezunu varken, bir taraftan da şirketler, bizim grup da dahil, nitelikli eleman bulamıyoruz. Biz bunun ikisini buluşturmak istiyoruz. Üniversite ile sanayiciyi buluşturuyoruz. Öğrencilerimize şirketlerde staj imkanları sunuyoruz, öğrencilerimizin şirket kültürünü almalarını sağlıyoruz. Onları çalışmaya hazır hale getiriyoruz.?

GİRİŞİMCİLER UMUT AŞILIYOR

Okan, Türkiye'nin çok önemli girişimcilerini de öğrencileriyle buluşturduklarını söyledi. Yakın bir zamanda Coca-Cola'nın tepesinde bulunan Muhtar Kent'i öğrencileriyle bir araya getireceklerini bildiren Okan, ?Girişimcilik dersimiz var. Bu ders öğrencilerimize yeni ufuklar açıyor. Bu önemli girişimciler nasıl başardıklarını öğrencilerimizle paylaşacaklar. Dolayısıyla bir taraftan da gençlere umut verecekler? dedi.

Okan Üniversitesi'nin Tuzla'daki kampusünün tamamlandığında 120 milyon dolara mal olacağını belirten Bekir Okan, ?Binaların arasında, gecekondu tipi binalarda üniversite olmaması lazım. Üniversite, öğrenciye sosyal etkinliklerin tümünü sunmalı? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber