Özcan: Başörtüsü meselesinden uzaklaşıp akademik işlerimizi yapmak istiyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2008 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, başörtüsü meselesinden uzaklaşıp akademik işleri yapmak istediklerini söyledi.

Özcan, Sakarya Valiliği ve Sakarya Üniversitesi'ni ziyaret etmek için geldiği Adapazarı'nda üniversitelere başörtüsüyle girilmesine imkan tanıyan Anayasa değişikliğinden sonra, başörtülü öğrencilere kapılarını açan ilk üniversitelerden biri olan Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'nde ağırlandı. SAÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durman, rektörlük binasında Özcan'a üniversite ile ilgili uzun bir brifing verdi. Basın mensuplarının alınmadığı brifing sonrası kısa bir açıklama yapan YÖK Başkanı Özcan, başörtüsü meselesinden biraz uzaklaşıp akademik işleri yapmak istediklerini söyledi.

SAÜ'deki toplantının çok verimli geçtiğini kaydeden Özcan, "Rektör bey ve arkadaşlarla hem üniversitelerin sorunlarını hem vizyonu hem de gelecekte yapacağımız işler hakkında konuştuk. Çok memnun gidiyorum. Üniversitede yapılan sunuştan çok etkilendim Belki buradaki modeli öbür üniversitelerde yaymak gibi bir faaliyet içerisine girebiliriz. Çok da yararlı olur diye düşünüyorum. Tamamen akademik bir toplantıydı. Başörtüsü meselesinden biraz uzaklaşıp akademik işlerimizi yapmak istiyoruz." dedi.

SAÜ'nün Bolonya süreci, çıtanın yükseltilmesi, diğer proğramlarla ilgili çok iyi uygulamalar yapıldığını vurgulayan Özcan, özellikle meslek yüksek okulları ile teknik okullardaki eğitimin başka ünivirsitelere aktarılmasında çok yarralı olacağına innadığını kaydetti.

KARAVANADAN YEMEK ALDI ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE YEDİ

YÖK Başkanı Özcan, üniversitede incelemelerde de bulundu. Başörtülü ve açık öğrencilerin bulunduğu Sürekli Eğitim Merkezi'ni gezen Özcan, öğrencilerle birlikte yemek yemek için Rektör Mehmut Durman ve diğer hocalarla öğrenci yemekhanesine geçti. Burada bizzat karavandan yemek alan Özcan, aynı masayı paylaştığı öğrencilerle sohbet ederek öğle yemeği yedi.

Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ölüm tehditleri aldığı gerekçesi ile kendine zırhlı araç tahsis edilmesine ilişkin soruları cevapladı. Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Benim bildiğim bir tehdit yok, başkalarına varsa bilmiyorum. Benim böyle bir tehditten haberim yok." dedi

Özcan, zırhlı araçla ilgili olarak da, "Bizim için özel bir şey değil. Zırhlı araç benim konumumda olan herkese verilen bir şey. Bizim de arabamız yoktu, eski 1993 model Mercedes marka arabamız vardı. Devlet büyüklerimiz bunu layık gördü. Zırhlı olup olmadığını bilmiyorum, ama bir araç verecekler." şeklinde cevap verdi. Özcan, ayrıca YÖK'ün bundan sonraki açıklamalarını yazılı olarak vereceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber