MEB'den devleti zarara uğratıyor iddialarına yanıt yok

Haber Giriş : 05 Mart 2008 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kadrolaşma nedeniyle Bakanlığın birçok teşkilatında çift maaş verilmesine göz yumduğu ve devlete zarara uğrattığı iddialarına aylardır yanıt vermiyor. Çelik, kaç teşkilatta ?çift maaş? uygulamasının sürdüğünü de açıklamaktan kaçınıyor.

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kadrolaşma nedeniyle Bakanlığın birçok teşkilatında çift maaş verilmesine göz yumduğu iddialarına, yanıt vermiyor. Çelik, kaç teşkilatta ?çift maaş? uygulamasının sürdüğünü de açıklamaktan kaçınıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alma veya yer değiştirme işlemleri karşısında bakanlık görevlileri görevden alma işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması istemi ile dava açıyor. Bu davaların büyük bir kısmının Bakanlık aleyhine sonuçlanması nedeniyle birçok kurumda aynı pozisyonda iki kişi bulunuyor. Bu nedenle de MEB bir pozisyona iki maaş birden veriyor.

-BAKAN ÇELİK 4.5 AYDIR İDDİALARDAN KAÇIYOR-

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise CHP Yalova Milletvekili ve Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce'nin devlete zarar uğrattığı gerekçesi ile verdiği 17 Ekim 2007 tarihli soru önergesini 141 gündür yanıtlamaktan kaçınıyor. Meclis İç Tüzüğü'nün 99'nucu maddesine göre, bu soru önergelerinin en geç 15 gün içinde yanıtlanması gerekiyor.

Bakan Çelik'in özellikle yanıt vermekten kaçındığı sorularda çift maaş uygulaması bulunan kaç pozisyon bulunduğu, bu durumdaki pozisyonlara ödenen ücretin toplam miktarı, ödenen fazla ücret toplamı ve mahkeme masraflarının tutarı sorularına yanıt isteniyor. Çelik, kamuyu zarara uğrattığı yönündeki iddialara da herhangi bir yanıt vermiyor.

-MİLLETVEKİLİ İNCE ?BAKANIN KADROLAŞMA HIRSI DEVLETİ ZARARA UĞRATIYOR?-

CHP Milletvekili İnce ANKA'ya yaptığı açıklamada Bakan Çelik'in kadrolaşma hırsı ile kamuyu zarara uğrattığını savundu. İnce, ?Kadrolaşma hırsı Bakanlığa pahalıya mal olmaktadır. Sayın Çelik, bunun maliyetinin ne kadar olduğunu ise yanıtlamamaktadır. Meclis'in iki fonksiyonu bulunmaktadır. Biri yasama, biri denetleme faaliyetidir. Yazılı soru önergeleri muhalefet tarafından en fazla kullanılan başvuru yöntemidir, ama AKP demokrasiyi sayı ve sandıktan ibaret görmektedir. Sayısal üstünlüğü ile Meclis'i çalıştırmakta ve parmak hesabıyla yasa çıkarmaktadır. Ancak denetimden kaçmaktadır. Hesap verilebilirliğin ve şeffaflığın olmadığı bir düzen demokratik bir düzen olarak nitelendirilemez? diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber