Yüksek lisansta siyasi soru yargıya taşınıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Mart 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Üniversitesi (İÜ) tarafından 6 Şubat'ta yapılan tezsiz yüksek lisans mülakatında sorulan 'başörtüsü görüşü' yargıya taşınıyor.

İnönü Üniversitesi (İÜ) tarafından 6 Şubat'ta yapılan tezsiz yüksek lisans mülakatında sorulan 'başörtüsü görüşü' yargıya taşınıyor.

Mülakata katılanlara 'En son okuduğun kitap hangisi, öğretmen olsaydın çocuklara hangi kitapları okumalarını tavsiye ederdin, başörtüsü meselesi hakkında ne düşünüyorsun, öğrenciyi ilgilendiren gündemdeki en önemli sorun nedir?' gibi sorular sorulduğunu belirten öğrencilerden Şerif Balta, kendisine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle İdare Mahkemesi'ne dava açacağını söyledi.

Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği bölümüne yüksek lisans yapmak için başvuran Balta, mülakatta bazı öğrencilere şiir okutulduğunu söyledi. Balta, sınav sonuçlarının başarılı-başarısız şeklinde açıklandığını dile getirerek, puanların duyurulmadığını kaydetti.

İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü'nden sınav sonuçlarını gösterir listeyi talep ettiğini aktaran Balta, üniversite bu listeyi vermeyince Bilgi Edinme Kanunu'na muhalefetten suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Balta, bu listeyi alır almaz İdare Mahkemesi'ne mülakatın iptali için dava açacağını vurguladı. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kemal Kartal ile konuyu görüştüğünü anlatan Balta, ancak onun da belgeleri veremeyeceğini ifade ettiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber