CHP de Genelkurmay'a aynı sertlikte cevap

Haber Giriş : 05 Mart 2008 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay'ın ?seviyesiz? açıklamasına, CHP de yazılı açıklamayla ?Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Tam tersine hakaret, haksızlığın karinesidir? dedi, ?CHP'nin Manzara-i Umumiye'yi ibretle seyrettiğini? belirtti.

- CHP ve MHP ile Genelkurmay Başkanlığı arasında, bugüne kadar yaşanmayan, Türkiye'de ilk niteliğindeki ?söz düellosu? eleştiri dozu artarak sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın, CHP ve MHP'nin eleştirilerini kastederek, internet sitesinden yaptığı ?TSK'ya yönelik haksız ve seviyesiz saldırılar, terör örgütünden daha çok zarar veriyor? açıklamasına, CHP de yazılı bir açıklamayla aynı sertlikte yanıt verdi.

CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, ?demokratik bir tartışma yapıldığı, muhatabın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu? belirtilerek, ?Kimse araya girmek için özel bir gayret sergilemesin. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tartışmaların dışında tutmak sadece siyasilerin görevi değildir. Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Tam tersine hakaret, haksızlığın karinesidir? denildi.

CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

?Biz demokratik bir tartışma içindeyiz. Muhatabımız Başbakan'dır. Kimse araya girmek için özel bir gayret sergilemesin. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tartışmaların dışında tutmak sadece siyasilerin görevi değildir. Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Tam tersine hakaret, haksızlığın karinesidir. Cumhuriyet Halk Partisi ?Manzara-i Umumiye?yi tarih penceresinden ibretle seyretmektedir.?


Genelkurmay Başkanlığı'nın, siyasilerin yaptığı bazı eleştrilere verdiği sert karşılığa AKP temkinli, CHP ise tepkili yaklaştı. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, ?Siyaset kurumu hassas davranmalı? derken, CHP Mersin Milletvekili İsa Kök ise, ?Maksadını aşmış bir açıklama? olarak değerlendirdi.

TBMM Genel Kurulu'nun sabah saatlerine kadar çalışması nedeniyle, bugün toplanması gereken komisyonlar öngörülen saatinde toplanamadı. TBMM Adalet Komisyonu Ahmet İyimaya başkanlığında, ?Türk Ticaret Kanunu'nun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkındaki Kanun Tasarısını? görüşmek üzere toplandı. Toplantıya milletvekillerinin katılmaması üzerine komisyon yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için, çalışmalarını yarına erteledi. Komisyon toplantısına CHP'li iki üyenin dışında katılım olmadı.

Adalet komisyonu Başkanı İyimaya'ya, çıkışta gazetecilerin, Genelkurmay Başkanlığının kara harekatına yönelik muhalefet partilerinin eleştirilerine verdiği sert karşılığa ilişkin sorularını yanıtladı.

SİYASET KURUMU HASSAS DAVRANMALI

İyimaya, demokrasi ve siyasal yaşam seyrinin içerisinde olmaması gereklerin olduğunu belirterek, ?Siyaset kurumunda ve siyaset sürecinde böyle şeyler yaşanabilir. Siyaset kurumunda tüm sınırlar ve kurallar Anayasada bellidir. Siyaset kurumunun hassas davranması gerekir? dedi.

GENELKURMAY MAKSADINI AŞTI

CHP Mersin Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi İsa Kök de, Genelkurmay Başkanlığının yaptığı açıklamayı, ?maksadını aşan bir açıklama? şeklinde değerlendirdi. Kök, ?Genel başkanımız bu olayı çok net olarak ortaya koydu. Türkiye'de hiçbir taş yerinde değil. Kuzey Irak, dış politika taşlar yerinde mi? Türkiye'de tam olarak ne yerinde mi? Yeni Anayasa çalışmalarından içeriğinden Türkiye'nin haberi yok, ama ABD'de de anlatılıyor. Bunlar nasıl hazmedilecek? diye konuştu.

Bu arada TBMM PLan Bütçe Komisyonu öğleden sonra toplanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber