Muhalefet vekilleri, çalışma şartlarına isyan etti

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 05 Mart 2008 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı belediyelerin kapatılmasına ilişkin tasarı görüşmeleri sabaha kadar sürünce, CHP Grup Başkanvekili Anadol, çalışma saatinin 14 saati geçtiğini belirterek ?Gayri insani çalıştırılmayı kınıyorum. Anayasa'ya ve ILO standartlarına aykırı? dedi.

- TBMM Genel Kurulu, AK Parti'nin önerisi ve yine AK Parti oylarıyla kabul edilen karar gereği, bir süredir gece geç saatlere kadar çalışıyor. Dün belediyelerle ilgili tasarı görüşülürken, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol bu kadar saat çalıştırılmanın ?gayri insani? olduğunu belirterek isyan etti. İlerleyen saatlerde ise MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'li milletvekillerinin ?gizlice evlerine gönderildiğini? belirterek, ?Bize niye haber vermediniz? Kınıyorum? diye isyan etti.

CHP'li Anadol, Genel Kurul'da söz alarak yaptığı konuşmada, Genel Kurul'un 14 saatten fazla çalıştığına dikkati çekerek şunları söyledi: ?Sırf seçimlerde uygulansın diye bu kadar gayrı insani şekilde çalışılmasını kınıyorum. Bu çalışma biçimi, Anayasaya, İLO standartlarına ve yasalara aykırıdır. Yasama çalışmaları titizlik ister. Niye bu çalışmaları hep vatandaşların uyuduğu saatlerde yapıyoruz da, gündüz yapmıyoruz? Bu konudaki mücadelem sürecek.?

Daha sonra görüşmelere ara verildi. Ancak verilen aranın sonra, Komisyon ve Hükümet'in yerine oturmaması nedeniyle Başkanvekili Nevzat Pakdil birleşimi kapatacağını ilan etti.

Bu kez de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural söz istedi ve yarım saat önce AK Parti'li milletvekillerinin ?evlerine gönderildiğini? belirterek tepkisini şöyle ifade etti:

?Yarım saat önce AKP'li milletvekilleri evlerine gönderildi. Biz niye burada bekliyoruz? Gruplar arasında mutabakat sağlayabilirdik. Komisyon ve Hükümet, AK Parti'li milletvekillerine göre hareket ediyor. Sırf kapatmak için birleşime ara verdiniz. Bu tutumu kınıyorum.?

Vural'ın konuşmasının ardından Başkanvekili Pakdil, bu sabah birleşimi, saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Başbakan'ın bir ara izlediği görüşmeleri, MHP lideri Devlet Bahçeli ise başından sonuna kadar izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber