Devlet Hastanesi'nde gıda zehirlenmesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2008 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Salihli ilçesindeki devlet hastanesinde çalışan 66 kişi, öğle yemeğinden sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün hastane mutfağında hazırlanan öğle yemeğinden yiyen 400 personelden 66'sı, yaklaşık 12 saat sonra ishal, karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Tedavi altına alınan personelin bir kısmı ayakta tedavinin ardından taburcu edilirken, bazıları yatırıldı. Bütün personelin dünden itibaren taburcu işlemlerinin aralıklarla yapıldığı bildirildi.

Salihli Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Osman Yurttaş, gazetecilere, personelin rahatsızlığının gıda zehirlenmesinden kaynaklandığını düşündüklerini;yemeklerden numune alındığını söyledi.

Yurttaş, şunları kaydetti:

''Hastanedeki yemekten yiyen 400 personelden 66'sında hastalık görüldü. Bunların ilk etapta yapılan tetkik ve muayenelerinden sonra bir kısmı ayakta tedavi edilerek taburcu olurken, 26 kişi de serum tedavisinin sonrasında aralıklarla taburcu edildi. Şu anda hiçbir hastamızın hayati tehlikesi yoktur. Sağlık Müdürlüğü, Kaymakamlık, gerekli incelemeleri yapmakta olup, durum kontrol altındadır.''

Dr. Osman Yurttaş, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesince de gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber