İlkokul 2. sınıf öğrencisini böbrekleri kanayıncaya kadar dövdüler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2008 17:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bir ilköğretim okulunun 2. sınıf öğrencisinin, aynı okulun 4. sınıfındaki 2 öğrenci tarafından dövüldüğü, bu nedenle böbrek kanaması geçirdiği iddia edildi.

Okulda dövüldüğü iddia edilen öğrenci M.Ö'nün babası Ramazan Ö, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun 19 Şubatta, okulun 4. sınıfında okuyan M.K. ve H.O.A. tarafından, okul bahçesinde oyun oynarken dövüldüğünü öne sürdü. Ramazan Ö, oğlunun sınıf öğretmenine giderek olayı anlattığını, öğretmeninin de vücudunu kontrol etmesinin ardından herhangi bir morluk veya kanama görmemesi üzerine müdahalede bulunmadığını iddia etti.

Ramazan Ö, sancılanması nedeniyle öğretmeni tarafından eve gönderilen oğlunun kusmaya başlaması üzerine hastaneye götürüldüğünü ifade etti. Hastanede, oğlunun böbreklerinde darbeye bağlı kanama olduğunun ortaya çıktığını belirten Ramazan Ö, 5 günü yoğun bakımda olmak üzere 15 gün hastanede tedavi gören çocuğunun, 4 Martta taburcu edildiğini anlattı.

Ramazan Ö, okuldaki öğretmenlerin ve diğer çocukların velilerinin, M.Ö'nün durumunu öğrenmek için yaklaşık bir hafta sonra hastaneye geldiğini, bu durumun kendisini çok üzdüğünü söyledi. Ramazan Ö, okul müdürüyle, oğlunun ve diğer öğrencilerin sınıf öğretmenleri hakkında "görevi ihmal", öğrenciler hakkında da "kasten yaralama" iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Söz konusu ilköğretim okulunun yetkilileri de öğretmenin, gözle görülür bir darbe olmadığı için herhangi bir müdahalede bulunmadığını, ardından dinlenmesi amacıyla öğrenciyi, başka bir öğrenci gözetiminde eve gönderdiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber