Özcan: Önümüzdeki yıl ÖSS sistemi tamamen değişecek, katsayı problemi ortadan kalkacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2008 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, önümüzdeki yıl ÖSS sisteminin tamamen değişeceğini, katsayı probleminin ortadan kalkacağını ifade etti.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, önümüzdeki yıl üniversiteye giriş sınavının tamamen değişeceğini ve katsayı probleminin ortadan kalkacağını söyledi.

Yozgat Bozok Üniversitesi'ni ziyaret eden YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, meslek yüksek okullarının daha cazip hale getirileceğini belirtti. Başkan Özcan; ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkelerle öğrenci değişimlerinin gerçekleştirileceğini açıkladı. Her yıl üniversite sınavına girmek için 1.2 milyon kişinin müracaat ettiğini belirten Özcan, önümüzdeki yıla hazırlık olmak üzere sınav sisteminin tamamen değişeceğini açıkladı. Yusuf Ziya Özcan, şöyle konuştu:

"Meslek liselerinden yüksek okullara geçişleri bir sınava bağlar, katsayı problemini çözersek sorun kendiliğinden ortadan kalkar. Üniversite önümüzdeki yıl sınav sistemi tamamen değişecek. Ne alan kalacak, ne katsayı kalacak. Öğrenciler sınava girecek belli sayıda. Öğrenciler bölümlere müracaat edecek. Bölümler ilan edecek. Matematik, Biyoloji, Türkçe, 60 üzeri puan alanları kabul ediyorum diyecek üniversite. Öğrenci o bölümlere müracaat edecek. Böylece ne alan ne katsayı problemi kalacak. Böylelikle mesleki okulların önündeki sorun kendiliğinden ortadan kalkacak."

YÖK Başkanı Özcan, son zamanlarda bazı basın yayın organlarında YÖK tarafından Genel Kurmay Başkanlığı'na sunulan meslek yüksek okulu mezunlarının kısa dönem askerlik yapma teklifinin reddedildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yusuf Ziya Özcan, Genel Kurmay Başkanı ile bizzat görüştüğünü belirtti.

Özcan, "Gazetelerde yazılar çıkıyor. YÖK Başkanının teklifi Genel Kurmay Başkanlığı tarafından geri çevrildi falan diyor. Hiç birşey geri çevrilmedi. Genel Kurmay başkanlığı tüm yüksek öğrenim öğrencileri için birşey düşünüyor. Hepsi için aynı süreyi düşünüyor. Bunları yapmak için biraz zamana ihtiyacımız var dediler. İçeriğini paylaşamam, Genel Kurmay Başkanımıza söz verdim. Ancak lise mezunu da üniversite mezunuda aynı sürede askerlik yapacak" şeklinde konuştu.

YÖK Başkanı Özcan, Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri tarafından alkışlarla karşılandı. Öğrencilerle öğle yemeği yiyen Başkan Özcan, Meslek Yüksek Okulu halı kilim dokuma atölyesini gezdi.

Öğrencilerle sohbet eden Özcan'a bir gazetecinin, 'YÖK başkanlığı mı daha zor halı dokumak mı' şeklindeki sorusuna "YÖK başkanlığı daha zor" cevabını verdi. YÖK Başkanına Meslek Yüksek Okulu'nda öğrencileri tarafından dokunan bir halı ve vazo hediye edildi. Bozok Üniversitesi için gerekli yardımı yapacağını belirten Özcan, daha sonra okuldan ayrılarak Ankara'ya döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber