Ticaret yapmıyoruz abone bedeli alıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2008 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, ?Tüketici Hakları Derneği'nin iddia ettiği gibi, biz sayaç ticareti yapmıyor sadece abone bedeli alıyoruz? dedi.

Demir, doğal gaz sayaçlarının 20 yıllık kullanım süresi olduğunu belirterek, depolarında elektronik ve mekanik olmak üzere iki tür sayaç bulunduğunu söyledi.

Sayacını mekanikten elektroniğe çevirmek isteyenlerin veya mekanik sayacı bozulan abonelerin taleplerini karşıladıklarını ifade eden Demir, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar'ın iddia ettiği gibi, ?Stoklarda elektronik doğal gaz sayacı kalmadığını gerekçe göstererek, daha önceden sökülmüş olan eski mekanik sayaçları ikinci defa tüketicilere satmadıklarını? savundu.

Arızalı mekanik sayaçları onardıkları, bakımlarını yaptıkları belirten Demir, 'Abonelerin talepleri doğrultusunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığından onaylı, korsan olmayan elektronik ya da mekanik sayaç veriyoruz? dedi.

Sayaçların satışında keyfi fiyat uygulamalarının bulunmadığını, enerji piyasası denetleme kurulunun tarifeleri olduğunu kaydeden Demir, bu konuda kesinlikle ?tekel? oluşturmadıklarını söyledi.

Sayaçlardan sadece abonelik bedeli olarak, türüne göre 40 ile 90 YTL arasında değişen ücret alındığını ifade eden Demir, ?Biz hiçbir zaman iddia edildiği gibi vurgun yapmıyoruz. Bu tür saldırılarda bulunanlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve kurumlarına saldırıda bulunarak prim yapmaya çalışan kişilerdir? diye konuştu.

Demir, ayrıca dernek hakkında dava açarak, hukuksal platformda haklarını arayacaklarını da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber