60 yaşında kaymakam olabilmek için çalışıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki ayrı üniversite ve bölümden diploması olan Abdülkadir Atbinici, 60 yaşında kaymakam olabilmek adına Eskişehir Anadolu Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne bağlı Kamu Yönetimi bölümünde eğitim görüyor.

Şanlıurfa'da mimarlık yaparak yaşamını sürdüren Abdülkadir Atbinici, 6 yıl boyunca orta öğretim seviyesinde sanat okulunda eğitim gördü. Daha sonra istediği üniversite ve fakülteye gidebilmek için dışarıdan lise bitirme sınavlarına giren Atbinici, ilk olarak Ege Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümüne giriş yaptı.

Ege üniversitesi'ni tamamladıktan sonra gözünü inşaat mühendisliğine diken Abdülkadir Atbinici, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'ne gitmek istedi. Şartlar müsait olmadığı için bu bölüme giremeyen Atbinici, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık bölümüne, kaydını yaptırdı.

Okuldan arta kalan zamanlarını çalışarak geçiren Abdülkadir Atbinici, hafta sonları makine mühendisleri odasına bağlı denetim faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi.

Devlet Su İşleri ve değişik kuruluşlara çalışan Atbinici, Şanlıurfa'da devlete ve özel sektöre yönelik müteahhitlik hizmetleri veriyor. Evli ve 4 çocuk babası olan Abdülkadir Atbinici, azmi ve girişimleriyle görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

Ülke ve oturduğu şehrin yönetiminde de söz sahibi olmak isteyen Abdülkadir Atbinici, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girerek, Anadolu Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi'ni kazanmış. Kamu Yönetimi'nde 3 sene boyunca eğitim gören 58 yaşındaki Atbinici, 60 yaşında kaymakam olmak istediğini dile getiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber