Uludağ Üniversitesi'nde iki grup kavga etti, 45 öğrenci gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2008 14:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan kavgada, 3'ü ülkücü olmak üzere toplam 45 öğrenci jandarma tarafından gözaltına alındı. Olaylarda 3 jandarma eri ile 2 subay ve 3 öğrenci kafalarına gelen taşlarla yaralandı.

Alınan bilgiye göre, eski ülkücü lideri olduğu öne sürülen Cengiz Yokuş'u, sol görüşlü 6 öğrenci bir süre önce sıkıştırarak dövmek istedi. Ellerinden kaçmayı başaran Cengiz Yokuş'un, arkadaşlarını toplayarak kampüs içerisindeki Çardak Kafe'de oturan 6 genci tartakladığı iddia edildi. Bunun üzerine ellerine demir çubuklar ve sopalar alan solcu gençler, kampüs üçerisindeki kafeleri tek tek gezerek ülkücü gençleri aramaya başladı. Öğle saatlerinde başlayan olaylar ilerledikçe kontrolden çıkan sol görüşlü gençler, karşılarına çıkan sağ görüşlü öğrencileri tartakladı.

Aradıkları kişileri bulamayan yaklaşık 100 kişilik grup, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne ait yurdu basmak istedi. Yurdun giriş kapısını kıran gençlere Jandarma, cop ve biber gazı ile müdahale etti. Taşlar ve sopalarla jandarmaya saldıran gençler, 5 askerin kafasından yaralanmasına neden oldu. Çıkan olaylarda 3 öğrenci de yaralandı. Eline geçirdiği taşlar ve sopalarla jandarmaya saldıran gençler, çöp bidonlarını devirerek yollara saçtı. Yoldan geçen askeri araçları taşlayan gençlerden bir kişi yere yığılarak baygınlık geçirdi. Kafasından kanlar akan 2 öğrenci de otobüsle hastaneye gönderildi.

Bu sırada başlayan sağnak yağmura rağmen dağılmayan öğrenciler, kampüs içerisinde yürümeye devam edince jandarma eylemcilere müdahale etti. Jandarmayla eylemci öğrenciler arasında yaşanan kovalamacada, jandarmadan kurtulmak isteyen kimi öğrenciler fakülte binalarına sığınmak istedi. Tıp Fakültesine kaçan kimi gençler de hastane içinde kovalanarak yakalandı. Kovalamaca sırasında hastaların kaçıştığı görüldü. Jandarmanın yaptığı çalışmalarda 3'ü ülkücü olmak üzere toplam 45 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bu arada, üniversitede görevli 150 kişilik özel güvenlik elemanlarının olaylara müdahale etmemesi tepkiye neden oldu. Solcu gençlerin toplanmasına ve yürüyüşlerine erken müdahale edilmediği için olayların büyüdüğü iddia edildi. Olaylarda, 3 er ve 2 subayla 3 öğrenci yaralandı. Yaralılar, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber