Öğrenciler, KAÜ'den başörtü yasağının kaldırılmasını istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2008 17:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Anadolu Gençlik Derneği Kars şubesi üyeleri, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörlüğü ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin bulunduğu bahçe kapısı önünde türban yasağının kaldırılması için basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ilk önce Fen Edebiyat Fakültesi yerleşkesi içerisinde yapılması planlandı, ancak polis engeline takıldı. Emniyet güçlerinin uyarıları üzerine açıklamayı kampus alanı girişinde yapan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Kafkas Üniversitesi'nin yasağı kaldırmasını istedi. Dernek Başkanı Sebahattin Gül, üniversitede devam eden türban yasağının kaldırılmasını isteyerek, "Rektörümüzün bu konudaki inadından vazgeçip üniversitemizi akademik alanda başarıları ile gündeme getirecek çalışmalara ağırlık vermesini istiyoruz." dedi.

"Başörtü yasaklanamaz ve pazarlık malzemesi yapılamaz", "Başörtü bir hayat duruşu, inanç meselesidir", "Özgürlük her zaman her kesime lazım", "Hukuku çiğneyenlerin gün gelir hukukları çiğnenir", "Örtü, örtü olalı böyle zulüm görmedi", "Başörtüsü namusumuzdur", "Başörtüsü Allah'ın emri Müslüman kadının kimliğidir", "Haydi kızlar okula, başörtülüler siz de" pankartlarının açıldığı açıklamada slogan atılmadı. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber