11 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 11 Mart 2008 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİYASİ PARTİLERİN GRUPLARI TOPLANIYOR

-MHP, AKP, DTP ve CHP'nin Meclis grupları toplanıyor. Meclis gruplarında liderler son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. ( Saat : 10.30/11.15/12.30/13.30)

-GÜL, DTP'Lİ TÜRK İLE GÖRÜŞECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ü Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. DTP'li Türk, TSK'nın sınırötesi operasyonu öncesi ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin partisini görüşlerini Cumhurbaşkanı Gül'e aktarması bekleniyor. (Saat: 16.00)

-CEMİL ÇİÇEK KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullanh Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. Görüşme basına açık gerçekleştirilecek.(Saat: 11.30)

- KARA HAREKATI MECLİS GÜNDEMİNDE

- TBMM Genel Kurulu toplanıyor. Genel Kurul'da, sözlü soruların ardından, çevreyle ilgili verilen 20 araştırma önergesi birleştirilerek görüşülecek. Araştırma önergelerinin kabul edilerek komisyon kurulması bekleniyor.

-CHP'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Terörle mücadele kapsamında Irak'ın kuzeyine başlattığı kara harekatına karşı Irak ve ABD'nin tutumu ile harekatın süresi ve geri çekilmenin zamanlamasıyla ilgili genel görüşme talebinin gündeme alınması bekleniyor. - DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, TCK'nın 301. maddesiyle ilgili yasa teklifi de doğrudan gündeme alınıyor.

(Saat : 15.00)

-KÜRESEL TERÖRİZM SEMPOZYUMU SONA ERİYOR

-Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen ?Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği-2? sempozyumu bugün sona eriyor. Sempozyumun 2. gününde yerli ve yabancı konuklar sunumlarını yapıyor.

-Sempozyum Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un kapanış konuşmasıyla sona eriyor. (Saat : 09.00/18.00)

-DİNK KOMİSYONU, ALTAY'I DİNLİYOR

-Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere oluşturulan alt komisyon Trabzon eski Emniyet Müdürü Reşat Altay'ı dinliyor. (Saat : 17.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Gül, sırasıyla Prof. Dr. Ali Doğramacı, TFF Başkanı Hasan Doğan ve Fransa eski Başbakanı Dominique de Villepin'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat: 12.00/14.00/15.00)

-ARZUHAN YALÇINDAĞ, UBCCE GENEL KURUL'UNDA

-Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) öncülüğünde 2006 yılında temelleri atılan ?Karadeniz ve Hazar Denizi Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonları Uluslararası Birliği?nin (UBCCE) 1. Genel Kurul toplantısı yapılıyor.

-Toplantıya TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ da katılıyor. (Saat: 09.30)

-İP'DEN ERGENEKON OPERASYONU SAVCISINA SUÇ DUYURUSU

-İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem, Ergenekon Operasyonu soruşturmasında görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında suç ve suçu imal etme girişiminde bulunduğu, görevini kötüye kullandığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunuyor. (Saat: 13.30)

-KAMU-SEN'DEN TRT'YE PROTESTO

- Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ve TRT çalışanları, TRT'nin yüksek personel sayısını azaltmak için çalışanların en az yarısının havuza gönderilmesini öngören kanun tasarısını TRT önünde protesto ediyor. (Saat: 12.00)

-HALKBANK 2007 NET KARINI AÇILAYACAK

-Halkbank, 2007 yılı finansal sonuçlarını ve 2008 hedeflerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-DOĞUŞ OTOMOTİV 2008 HEDEFLERİNİ AKTARACAK

-Doğuş Otomotiv, 2008 yılı hedeflerini açıklayacak. (Saat: 10.30)

-İMALAT SANAYİİ KAPASİTE KULLANIMI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, imalat sanayiinde Şubat ayı kapasite kullanımı verilerini açıklayacak. (Saat: 10.00)

-GÖKÇEK, BAŞKENT DOĞALGAZ'IN SATIŞIYLA İLGİLİ BİLGİ VERİYOR

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 14 Mart'ta tarihinde ihalesi gerçekleştirilecek Başkent Doğalgaz Dağıtımı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde basın toplantısı yapacak. Basın toplantısına, ihaleye girecek firmaların temsilcileri de katılacak. (Saat:13.00)

-GENÇLERDE CİNSEL SAĞLIK ARAŞTIRMASI SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

-?Türkiye Gençlerde Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Araştırması?nın sonuçları UNFPA, Sağlık Bakanlığı ve Nüfusbilim Derneği temsilcileri tarafından Ankara açıklanıyor.

- Toplantıya, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katılıyor. (Saat :10.00)

-REHN'DEN, IRAK VE BÖLGESEL YÖNETİME ?TÜRK SINIRLARINA SAYGIYI SAĞLAYIN? ÇAĞRISI

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, ?Komisyon, Türkiye ve Irak hükümetleri arasında diyalog ve işbirliğinin güçlendirilmesine en üst düzeye değer vermekte, Irak hükümeti ve Kürt Bölgesel Yönetimini Türk sınırlarına riayet edilmesini sağlamaya ve Irak topraklarının Türkiye'ye karşı şiddet eylemleri için kullanılmamasını garanti etmeye çağırmaktadır? dedi.

-Rehn bir soru önergesini yanıtlarken, ?AB Komisyonu, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) tarafından Türk topraklarında sürdürülegelen eylemleri şiddetle kınamaktadır? dedi.

-AB ?ZORUNLU DİN DERSİ? İSTEMİYOR

-Üst düzey AB diplomatlar, din dersinin tüm öğrenciler için zorunlu olmaması gerektiği konusunda birleşiyor. Diplomatlar, tüm öğrencilerin almaya mecbur edildiği bir din dersinin AB ilkelerine uygun olmadığını söylüyor. Üst düzey bir diplomat, ?AB içinde tek bir reçete yok. Ancak başka inançları olan veya inancı olmayan öğrenciler gözardı edilemez? dedi.

-PROF.DR. BEYAZ, ?ZORUNLU DİN DERSİNİ? SAVUNDU

-İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz, zorunlu din dersinin kaldırılmasının yanlış olacağını savundu. Prof. Dr. Beyaz, ?Din dersleri zorunlu olmalı; ancak Hanefi Mezhebi'nin yanında Alevilik de öğretilmeli. Din dersi, din bilgisi doğru öğretilmeli ki gençlerimiz sapkın tarikatların pençesinden kurtulsunlar? dedi.

-Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Diyanet İşleri Başkanı'nın zorunlu din dersine yönelik yargı kararını eleştiren açıklamalarını okuduğunda üzüldüğünü belirterek, ?Burada bir yanlış anlaşılma var. Danıştay kararında din dersleri zorunlu olmasın denilmiyor. Bu içerikle hukuka aykırı olduğu belirtiliyor. İçerik değiştirilmeli? dedi.

-BAŞKENT DOĞAL GAZ İHALESİNDE 2 MİLYAR DOLARA KAPI AÇAN İLAVE GAZ SÜRPRİZİ

-Başkent Doğal Gaz'ın 14 Mart'ta yapılacak özelleştirme ihalesi öncesinde çıkan bir mahkeme kararı ile gaz satış miktarı 1,7 milyar metreküpten 2,7 milyar metreküpe çıktı. Şirketler tekliflerini yeni kapsama göre şekillendirirken, ihalede 2 milyar dolar dolayında bir fiyatın sürpriz olmayacağı iddia edildi.

-Baymina'nın Ankara Doğal Gaz Kombine Çevrim Santralı'na gaz satış hakkı için Başkent tarafından açılan davada BOTAŞ'ın aleyhine yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Başkent Doğal Gaz tarafından, ?Devretmezseniz özelleştirmeyi etkilersiniz? yazısı gönderilen BOTAŞ, yargı süreci tamamlanmamasına rağmen hemen devri gerçekleştirdi.

-Özelleştirmeden elde edilecek gelirden 676 milyon dolarlık alacağını tahsil edecek olan BOTAŞ'ın devir kararı üzerine, aralarında dünyanın önde gelen gaz şirketlerinin de bulunduğu alıcılara ihale kapsamının genişlediği bildirildi.

-YURT DIŞINDA TESCİLLİ MARKAYA TÜRKİYE'DE ÜRETİM VE STOK İZNİ

-Yurt dışında tescilli bir markanın, Türkiye'de bir başkası adına tescil edilmesi halinde, bu markayı taşıyan malları ihraç etmek amacıyla, Türkiye'de üretilmesine ve stoklanmasına olanak tanınacak.

-TÜRK GENÇLİĞİ CİNSEL SAĞLIK VE ÜREME KONUSUNDA SINIFTA KALDI

-Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ile Nüfusbilim Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü "Türkiye Gençlerde Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Araştırması"nın sonuçlarına göre, her 3 kadından biri cinsel organlarının adlarını bilmezken, erkeklerin yarısı da gebeliğin hangi dönemde olacağından habersiz. Her üç gençten biri bebeğin anne karnında nerede büyüdüğünü bilmiyor. (Dikkat : Saat 10.00'a kadar ambargoludur)

-TÜRKİYE'DE KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA HİÇ DENETLENMEYEN MÜZE VAR

- Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdür Orhan Düzgün, Türkiye'de kuruldukları günden bu yana neredeyse hiç denetlenmeyen müzelerin olduğuna söyledi. Düzgün, müzelerin ihtiyaçlarını ve eksiklerini tespit etmek, envanterlerinde kayıtlı eserlerin sayımını yapmak üzere ancak 2 yıldır kapsamlı bir denetime tabi tutulduğunu kaydetti.

-YANLIŞ KULLANILAN GÖZ DAMLASI KÖRLÜĞE NEDEN OLABİLİR

-Göz damlalarının yanlış kullanımı körlüğe kadar gidebiliyor. Memorial Göz Merkezi'nden Op. Dr. Mustafa Temel, göz damlası kullanırken dikkatli olunması gerektiğine işaret ederek ?Ne olacak ki, altı üstü bir göz damlası, deyip geçmeyin. Göz damlalarının yanlış kullanımı ciddi görme kayıplarına neden olabilir? dedi.

-Göz damlasının usulüne uygun damlatılmamasının, bazen tedavinin etkili olmamasına neden olabileceğini ifade eden Op. Dr. Temel, ?Etkili tedavi için, damlanın gözün içine tam olarak girmesi ve damladan sonra bir süre gözün açık tutulması gerekir. Aksi takdirde damla ya hiç göze girmez ya da girmiş olsa bile hızla ve sıkıca gözün kapanması ile dışarı çıkar. Böylece damla yeteri kadar etkili olmaz, hatta tamamen etkisiz kalabilir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber