Uludağ Üniversitesi'nde provokasyonlar devam ediyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 13:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Uludağ üniversitesi'nde (U.Ü.) toplanan ülkücü gençler dün kampüs içerisinde yaşanan olayları protesto etti. Yaklaşık 100 kişilik ülkücü öğrenci topluluğu kampüs içerisinde "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atıp yürüyüş yaparak dünkü olaylara tepki gösterdi. Ülkücü gençlere sözlü sataşan bir kişi ortamın gerilmesine neden oldu, ancak ülkücü başkanlarının duyarlı davranması üzerine olay büyümeden kapandı.

Kampüs içerisinde Kredi Yurtlar Kurumu yurdunun önünde toplanan gençler büyük bir Türk Bayrağı açarak yürüyüşe geçti. "Askere uzanan eller kırılsın", "Ne mutlu türküm diyene", "Türküz, Türkçüyük, Atatürkçüyüz", "Milliyetçi Türkiye", "Apo'nun P...leri yıldıramaz bizleri", "kahrolsun PKK" , "üniversitede PKK'yı istemiyoruz" şeklinde sloganlar atıp yürüyen grup Mediko Sosyal Tesisleri'nin önüne geldi. Burada İstiklal marşı okuyan gençlere tesislerin 2. katındaki yemekhanesinden bir öğrenci camı açarak "Bayrağın arkasına saklanmayın" diye bağırdı. Bunun üzerine hareketlenen ülkücü gençler başkanları tarafından sakinleştirildi. Kısa süreli yaşanan gerilimin ardından ülkücü gençler provokasyona kapılmayıp Mediko Sosyal Tesisleri'nin önünden ayrıldı. Ülkücü gençler Veteriner Fakültesinin yanında bulunan Ağaoğlu Kafe'ye gelerek oturdu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Ülkü Ocakları Bursa Şubesi Başkanı Maksut Yazıcı, dün haberlerde geçen olayları ülkücülerin başlattığı yönündeki bilgilerin yanlış olduğunu kendilerinin hiçbir kavgaya karışmadıklarını söyledi. Yaşanan olayların yasadışı terör örgütünün üniversitedeki uzantıları tarafından başlatıldığını ve bir provokasyon olduğunu kaydeden Yazıcı, Ülkü Ocakları olarak bu provokasyonu daha önceden haber aldıkları için üniversitedeki bütün arkadaşlarını üniversiteden çıkardıklarını vurguladı. Yazıcı, "Ülkü Ocakları olarak biz uygulanan provokasyona gelmedik, gelmeyeceğiz. Bugün burada toplanarak demokratik tepkimizi ortaya koyduk. Gördüğünüz gibi yine provokasyon yapılmak istendi. Ama biz sağduyulu davranarak provokasyondan uzak durduk." dedi.

Ülkü Ocakları'nın Üniversite Başkanı Mustafa Hasipek ise "Üniversitede yaşanan olaylar bizim yüzümüzden olmadı. Yasadışı örgütlerin uzantıları tarafından çıkartıldı. Biz oyuna gelmedik ve dün onlara tepkimizi göstermedik. Bugün de üniversitelilerin sahipsiz olmadığını göstermek istedik" açıklamasını yaptı.

Üniversite eski ülkü ocakları başkanı Cengiz Yokuş da, dün haberlerde kendi adının geçtiğini, ancak kendisinin olaylar içerisinde olmadığını, o sırada evde hasta yattığını söyledi.

Dün gözaltına alınan 55 öğrencinin 30'unun kız öğrenci, 5'inin ise erkek öğrenci olduğu, 20'sinin ise Uludağ Üniversitesi öğrencisi olmadığı, yasa dışı sol örgütlere mensup olduğu iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber