Otomobil bakım ücreti arttı, millet usta oldu

1 Aralık'tan itibaren kış lastiği zorunluluğu başlıyor. Ancak lastik fiyatları geçen yıla göre iki katına çıkmış durumda. Geçen yıl tanesi 1.000 TL olan 16 inçlik lastik bugün 1.500-2.000 liraya satılıyor. Lastikçiler döviz artışı nedeniyle fiyatların yükseldiğini söylüyor. Ancak bazı lastik firmalarının geçen yılın lastiklerini stokladığını ve yüksek kar ile bu yıl satışa çıkardıklarını iddia edenler de var. Otomobil bakım ücreti arttı, millet usta oldu

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 19 Ekim 2022 07:40, Son Güncelleme : 19 Ekim 2022 08:01
Otomobil bakım ücreti arttı, millet usta oldu


Otomobillerinin kışlık bakımlarını yaptırmayı planlayanları yüksek fatura sürprizi bekliyor. Araçların daha uzun ömürlü olması ve kışa hazırlıksız yakalanıp daha yüksek faturaların çıkmaması için vatandaşlar servislerde rutin kışlık bakımlarını yaptırmaya başladı. Ancak fiyatlar geçen yıla göre iki katına çıkmış durumda. Geçen yıl; motor, yağ ve hava filtre değişimi, antifriz dolumu ve genel ekspertiz ücretleri 1.000-1.500 lira iken, bu yıl bu rakam sanayilerde 3 bin, yetkili servislerde ise 5 bin liradan başlıyor. Yalnızca motor yağı değişimi bile 400 liradan 800 liraya çıktı.

DÖVİZ SEBEBİYLE ARTTI

Fiyatların döviz kaynaklı arttığını söyleyen Esenyurt oto sanayide dükkanı bulunan Furkan Çelik "Geçen yıl 5 litre motor yağının bize gelişi 200 liraydı, şimdi 500 liraya alıyoruz. Aynı şekilde antifriz fiyatı 100 liraydı, şimdi fiyatı 200 lira oldu. Kar marjını üstüne koyunca fiyatların yükselmesi gayet normal.

KAAN ZENGİNLİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber