İki kurumun inadı Bingöl'ü 16 derslikli okuldan edecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 14:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bingöl'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında paylaşılamayan 60. Yıl Sağlık Meslek Lisesi arsası yüzünden ihalesi yapılan 16 derslikli okul ile 200 kişilik yurt binası inşaatına başlanamıyor.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 16 Haziran 2004'te hazırlanan bir protokol ile Türkiye genelinde sağlık meslek liseleri bütün müştemilatlarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmişti. Türkiye'nin hiçbir yerinde sorun yaşanmaz iken dönemin ilgilileri tarafından hazırlanan protokole 'arsa' ibaresi konulmadı. Devir işlemi gerçekleştikten sonra Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü arsa üzerinde 16 derslikli ve 200 kişilik kız yurdu yapılması için proje hazırladı. Hazırlanan proje bakanlık tarafından onaylanıp ihale edildi. İhaleyi alan firma inşaata başlamak için yer tesliminin yapılmasını bekliyor. Ancak arsa sağlık müdürlüğünde olduğu için müteahhit firmaya yer teslimi yapılamıyor. Paylaşılamayan arsanın üzerinde bulunan binalar milli eğitime bağlı ancak arsa sağlığa ait. Bu iki kurum arasındaki arsa ihtilafı yüzünden Bingöl yeni bir okul ve yurt binasından olacak.

Bu hafta içerisinde arsanın milli eğitim müdürlüğüne ait olduğuna dair tahsis belgesi gönderilmezse Bingöl için hazırlanan proje başka ilde yapılacak. Tahsis belgesi gönderilmesi durumunda 15 Nisan'da inşaat başlayacak ve 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının başında okul ve yurdun açılışı yapılacak. Sağlık müdürlüğünün arsayı milli eğitim müdürlüğüne devretmemesi durumunda ise Bingöl hem okuldan hem de oraya yapılması planlanan sağlık müdürlüğü hizmet binasından mahrum kalacak. Çünkü belediye imar planında, sağlık meslek lisesinin içerisinde bulunduğu yaklaşık 8 bin metrekarelik arsa eğitim alanı olarak gözüküyor. Eğer arsaya okul yapılmazsa Bingöl Sağlık Müdürlüğü bina yapmak için belediyeye arsanın eğitim alanından çıkarılması için müracaatta bulunacak. Belediye de arsayı eğitim alanından çıkarmak için Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden muvaffakiyet isteyecek. Milli eğitim müdürlüğü, bu muvaffakiyet belgesini vermediği sürece, arsaya hiçbir şekilde yeni bina yapılamayacak. Ayrıca sağlık müdürlüğü, devir sözleşmesi gereği mevcut binayı ve öğrencileri hiçbir şekilde oradan çıkaramayacak. Yıllardır tartışma konusu olan arsa, ya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ya Sağlık Müdürlüğü'nde ya da tarafsız bölge olarak ortada kalacak.

Konuyla ilgili yazışmaları yaptıklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü M.Ali Hansu, "Buraya okul yapılması için gerekli görüşmelerimizi yaptık. Arsa ile ilgili valinin muvaffakiyetleri var. 15 Nisan'da inşaat başlayacak ve eğitim öğretim yılı başında teslim edilecek. Bu hafta içerisinde arsa tahsis belgesini göndermezsek proje başka ile kaydırılacak" dedi.

Bu sorunun bakanlıklar arasında halledileceğini belirten Sağlık Müdürü Zeki Bingöl ise, "Bizim hizmet binamız da yatırıma alınmıştır. Onun için hazırlıklarımız devam ediyor. Devlet Hastanesi yanındaki depremde hasar gören eski binamızın olduğu yere 'yeni bir bina yapın' deniliyor ama biz oraya 500 yataklı poliklinikli bir hastane kazandırmayı planlıyoruz. Binamızı oraya yaparsak Bingöl 500 yataklı hastane fırsatını kaçırmış olur." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber