Polisler cepten bilgilendirilecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Mart 2008 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZİNCAN Emniyet Müdürlüğü, merkez ve ilçelerdeki polislere cep telefonundan toplu mesaj atarak bilgilendirme yapacak. Asayiş Şube Müdürü Nuri Ateş, mesajla merkez ve ilçelerdeki 1000 polise aynı anda ulaşacaklarını bildirdi.

Nuri Ateş, uygulama ile hem iletişim konusunda tasarruf yapacaklarını hem de zaman kaybını en aza indireceklerini bildirdi.

?Aile Polisi' uygulamasını Türkiye'de ilk kez Erzincan'da başlatarak adından söz ettiren Üçüncü Sınıf Emniyet Müdürü Nuri Ateş, sistemin polis teşkilatı içinde ilk kez kullanılmaya başlandığını belirtti. Ateş, ?Toplu mesaj, çok amaçlı ve aynı zamanda çok az maliyetli bir sistem. Artık, telsiz eşittir polis değil. Çünkü polislerin sadece 10'da birinde telsiz var. Polis teşkilatı anlık karar vermesi gereken bir teşkilattır. Olası bir gecikme gerek can ve gerekse mal kaybına yol açacaktır. Amacımız herhangi bir olayda tüm polisleri anında bilgilendirmektir. Olası bir eşgal, çalıntı araç, şüpheli takibinde tüm polisler toplu mesaj dahilinde bilgilendirilecek. O an izinde olan polisler bile bu mesajlar sayesinde ertesi gün işe geldiklerinde konu hakkında bilgi sahibi olacaklar? diye konuştu.

MALİYETİ 500 YTL

Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, toplu mesajlaşma sisteminin bir cep telefonu ve 5 bin kontörle birlikte 500 YTL'ye mal olduğu bildirildi. Ahmet Çimen, ?Bu sistem sayesinde hem uzayan yazışmalardan kurtulacağız, hem de haberleşmede tasarruf sağlayacağız. Muhabere hizmetlerinde yığılma olmayacak. Artık her konuda telsizle anons yapılmayacak. Suç ve suçlunun yakalanması için tüm polislerin katılımı sağlanacak. Polis memurları mesajla hizmete sevk edilecek. Amacımız bu tür projelerle topluma daha iyi hizmet etmektir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber