Rektör Okumuşoğlu: Böyle bir karar beklemiyorduk

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Üniversitesi(RÜ) Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, başörtüsü serbestliğinin ardından her kesime göre farklı yorumlanan düzenlemenin tam olarak uygulanması için Anayasa'nın kararını beklerken, Danıştay'ın iptal kararı karşısında şaşırdıklarını söyledi.

Danıştay'ın, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Yusuf Ziya Özcan tarafından üniversitelere gönderilen yazıyı genelge kabul ederek iptal etmesinin ardından başörtüsünün kısa bir süre serbest bırakıldığı Rize Üniversitesi'nde de yasak yeniden başladı. Öğrencilerin kılık kıyafetinden daha çok eğitimlerine önem verilmesi gerektiğini savunan ve YÖK Başkanı'nın bildirisine uyarak özgürlüklerden yana tavır alan Rektör Okumuşoğlu, "Türkiye hukuk devletidir. Bizim üst kurumumuz olan YÖK, 24-45 Şubat tarihlerinde başörtüsü serbestliğinin uygulanması için iki kez bildiri yayınladı. Çok sayıda üniversite buna uymazken biz karara uyduk. Şimdi ise, Danıştay tarafından bu bildiri iptal edilmiştir. Bu nedenle bu karara uyarak eski sisteme dönmek zorunda kaldık." dedi.

Danıştay'ın iptal kararının ardından kendilerine bir yazılı uyarı gelmeden başörtüsü serbestliğini kaldırdıklarını dile getiren Okumuşoğlu, "Medya yoluyla yapılan açıklamalar bizim için bağlayıcıdır. Hukuk devletinde bize ne iletilirse onu yaparız. Esas yorum, Anayasa'dan çıkan karar olacaktır." açıklamasında bulundu.

Bu arada Danıştay'ın kararı üzerine bu sabah fakültelerine tereddütlü olarak gelen başörtülü öğrenciler, kampüs girişlerinde güvenlik görevlileri tarafından içeri sokulmadı. Başörtülü öğrencilerin büyük kısmı başlarını açıp peruk takarak kampüse girerken, bazı öğrenciler ise başörtüsünü çıkarmayıp geri dönmek zorunda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber