Burs vurgunu çete 3 ayda belediyeden 77 bin YTL almış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burs vurgunu yapan çete 3 ayda Büyükşehir'den 77 bin YTL almış.

İstanbul Mali Polisi'nin gerçekleştirdiği operasyonda aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin(İBB) de bulunduğu kurum ve şirketlerden sahte belgelerle 5 Milyon YTL burs alındığını tespit edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 2008'de belediyeye burs almak için yapılan başvurulardan 340'ında sahte belge bulunduğunu söyledi. Burs başvuruları sırasında Aralık ayında bazı sahte evrak verenler tespit ettiklerini kaydeden Topbaş "Burs başvurusu yapılırken üniversitelere tüm bilgileri sorduk. Sorulan öğrencilerin 880'inde problem olduğu tespit edildi. Bunlardan 340'ının öğrenci olmadığı anlaşıldı." dedi. Konu ile ilgili emniyete başvurduklarını ve yetkililerin burs başvurularının devam ettirilmesini istediğini kaydeden Topbaş "Emniyetteki görevliler şebekenin 2-3 ay içinde suç üstü yapılması bakımından işlemlerin devam etmesi arzu etti. 3 aydır emniyet bu ekibi yakın takibe aldı.Hiç ahlaki olmayan bir şey biz bu bursları ihtiyaç sahibi olan okuma sıkıntısı çeken gençlerimize veriyoruz. Buna el uzanmamalı." diye konuştu.

Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (United Cities and Local Governments-UCLG) Genel Sekreteri Elisabeth Gateau ve UCLG Yöneticisi Emilia Saiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Topbaş gazetecilerin sorularına cevapladı. Bir gazetecinin "Emniyet tarafından dün gerçekleştirilen Burs operasyonu ile ilgili gelişmeler nelerdir" sorusuna Topbaş su cevabı verdi; "Hiç ahlaki olmayan bir şey biz bu bursları ihtiyaç sahibi olan okuma sıkıntısı çeken gençlerimize veriyoruz. Buna el uzanmamalı Bu yıl itibariyle 77 bin YTL gibi bir haksız ödeme yapmışız. Geriye dönük olarak ise 200 -300 bin YTL haksız ödeme yapıldığı tespit ettik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber