Belediye'den 'özel okula' kitap bağışı meclis gündeminde

Haber Giriş : 13 Mart 2008 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Turgutlu Belediyesi'nin özel bir okula bin 200 kitap bağışlamasını Meclis gündemine getirdi.

CHP'li Mengü, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına iki ayrı yazılı soru önergesi verdi. Mengü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın, belediye kaynaklarıyla alınan bin 200 kitabı Özel Gündüzalp Kolejine bağışladığını açıkladığını hatırlattı. Kitap bağışının devlet okulları yerine özel okullara yapılmasının Turgutlulular tarafından hayretle karşılandığını ifade eden Mengü, Kolejde bir yıllık eğitim bedelinin 5 bin 100 YTL ile 8 bin 550 YTL arasında değiştiğine dikkat çekti.

CHP'li Mengü, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yönelttiği soru önergesinde, ?Turgutlu Belediyesi özel okullar dışında herhangi bir devlet köy veya ilçe okuluna kitap yardımında bulunmuş mudur? Turgutlu Belediyesinin Özel Gündüzalp Kolejine bağışladığı kitapların isimleri nelerdir?

Bu tür kitap yardımları Bakanlığınızca denetlenmekte midir? Okulların hangi tür kitapları bağış olarak kabul edeceği, eğitim ve öğretim açısında zararlı, cumhuriyetin temel niteliklerine aykırı kitapların okullara girmesinin önlenmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?

Belediyenin devlet okulları dururken sadece bir özel okula kitap bağışı yapmasını nasıl karşılıyorsunuz?" sorularının yanıtlanmasını istedi.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a da bir soru önergesi veren Mengü, bakanlığın, belediyelere bazı özel okullara kitap bağışı yapmaları konusunda talimatının olup olmadığının açıklanmasını istedi.

Turgutlu Belediyesinin özel okullara kitap bağışı yapmasının yasal dayanağının açıklanmasını isteyen Mengü, ?Eğer bu bağış yasal değilse Turgutlu Belediye Başkanı hakkında soruşturma açılacak mıdır?? diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber