Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Balıbey: İnsanlar isimlerini mezar taşları yerine okullara yazdırsın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2008 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Balıbey: "İnsanlar isimlerini mezar taşları yerine okullara yazdırsın"

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, insanların isimlerini mezar taşları yerine okullara yazdırması gerektiğini söyledi.

Adana Valiliği'nin Seyhan Otel'de şehre okul ve sağlık ocağı yaptıran hayırseverlere verdiği şükran yemeğine katılan Balıbey, birer ışık görevi üstlenerek ülkeyi aydınlatan hayırseverlerin isimlerinin okullarda sonsuza kadar yaşayacağını kaydetti. Türkiye'de yüz binlerce dersliğin hayırsever vatandaşlar tarafından yapıldığını ifade eden Balıbey, "Onların yaptıkları şehit kanı kadar kutsaldır. Sınırda nöbet tutan askerle eşdeğer güzellikte iş yapıyorlar. Hayırseverlerimizin bu yaptığı Allah indinde de, bizim indimizde de, halkın indinde de kutsaldır." dedi

Adana Valisi İlhan Atış da, insanların kullanmadığı bir eşyasını verirken tereddüt yaşadığını belirterek, ''Ancak sizler, çoluk çocuğunuzun nafakasından artırdığınız paralarla diğer çocuklar için harcadınız. Bizler çağırmadan gelerek okullar. Sağlık ocakları yaptınız. Kapımız ve yüreğimiz size ardına kadar açık. Adana'da 831 derslikli, 49 okul ve 16 sağlık ocağı yaptırdınız. Allah sizden razı olsun.'' şeklinde konuştu. Gecede slayt eşliğinde hayırseverlerin yaptırdığı okulların ve sağlık ocaklarının tanıtımı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber