Emek Platformu üyeleri Tünel'den Taksim'e yürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2008 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Emek Platformu'nu oluşturan ve aralarında Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve KESK'in de bulunduğu 17 kuruluşun üyeleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto etmek ve hükümeti uyarmak amacıyla Tünel'den Taksim'e yürüdü.

Tünel'de saat 11.30'dan itibaren toplanmaya başlayan Emek Platformu üyeleri, döviz ve pankartlar açarak, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

İstiklal Caddesi'nin Taksim Meydanı girişinde barikat oluşturan polis, grubun yürüyüşünü durdurdu. Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi ve Emek Platformu Sözcüsü Faruk Büyükkucak, güvenlik kuvvetlerine, işçilerin alana çıkmamaları halinde kendilerini duyamayacağını belirterek, basın açıklamasının ardından dağılma sözü verdi. Ancak polis, grubun Taksim Meydanı'na geçişine izin vermedi.

Bunun üzerine işçilerin bir kısmı, Sular İdaresi'nin bulunduğu alana kadar ulaşırken, büyük bir bölümü ise İstiklal Caddesi'nde kaldı.

Burada Emek Platformu tarafından hazırlanan basın açıklamasını okuyan Faruk Büyükkucak, Emek Platformu'nun, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı hükümeti bir kez daha uyarmak için aldığı 2 günlük uyarı eylemi çerçevesinde bugün 81 ilde kitlesel basın açıklaması yaptıklarını, yarın da 10.00-12.00 saatleri arasında işçilerin "çalışmama hakkını" kullanarak, 2 saat iş bırakma eylemi yapacaklarını hatırlattı.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek yasa tasarısının, çalışanlar, emekliler, hak sahibi durumundaki aile fertleri ile dul ve yetimler için sosyal sigortalar ve sağlık alanında ağır hak kayıplarına neden olacağını öne süren Büyükkucak, emeklilik ve sağlık alanında köklü değişiklikler yapan ve kazanılmış hakları geriye götüren tasarının sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu savundu.

Hükümetin 2 günlük uyarı eylemine kulak vermemesi halinde Emek Platformu'nun tekrar toplanacağını ve bundan sonra atılacak adımları belirleyeceğini ifade eden Büyükkucak, bu kararların da kamuoyuna açıklanacağını sözlerine ekledi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber