MHP'li eski vekil Gül Ukrayna'da vefat etti

Haber Giriş : 14 Mart 2008 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, iş amacıyla gittiği Ukrayna'da vefat etti. Ailesi, başkent Kiev'de bulunan Gül'ün cenazesini yarın Türkiye'ye getirecek. Gül, daha önce Hepatit-B'den siroza dönüşen bir rahatsızlık geçirmişti.

Bu hastalığı sebebiyle Kasım 2007'de Memorial Hastanesi'nde karaciğer nakli yapılmıştı.

Alınan bilgilere göre Gül, kereste işi için Ukrayna'ya gitti. Gül, Ukraynalı bir işadamı ile Türkiye'ye kereste ithal etmeyi planlıyordu. Yaptığı bazı görüşmelerin ardından fenalaşan Gül, önceki gün hastaneye kaldırıldı. Bir süre yaşam ünitesine bağlı kalan Gül, dün öğleden sonra hayatını kaybetti. Ölümün, kan pıhtılaşması sebebiyle olabileceği üzerinde duruluyor.

Bu arada Gül, son dönemde bir kitap üzerinde çalışıyordu. 'Kürtler ve Kürtçülük' konusunun irdelendiği kitapta, Kürtlerin ortaya çıkışı, Yahudi ve Ermenilerle olan ilişkileri ele alınıyor. Türkiye'deki Kürtçülük hareketini kimlerin desteklediği, Hazar Yahudileri ve Barzani ailesi de çalışmanın dikkat çeken konularından. Mehmet Gül, bir süre önce İstanbul Bahçelievler'de açılan Metroport Alışveriş Merkezi'nde önemli bir fast food zincirini de işletmeye başlamıştı.

1950 yılında Yozgat'ta doğan Mehmet Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Gül, 21. dönem MHP milletvekili olarak TBMM'ye girmişti. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Gül'ün ölümü üzerine yayımladığı başsağlığı mesajında şunları kaydetti: "Öğrencilik yıllarından beri kendisini Türk milletinin varlığına, birliğine ve yücelişine adamış; milliyetçi, vatanperver, idealist bir dava adamı olan değerli kardeşim Mehmet Gül'ün vefatını büyük bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, dava arkadaşlarımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum."

Kiev, İstanbul; Zaman


MHP'nin renkli yüzü artık yok

MHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, iş gezisi için gittiği Ukranya'da yaşamını yitirdi. TBMM eski idare amiri ve Gül'ün yakın arkadaşı Ahmet Çakar yaptığı açıklamada, oğlu Oğuz ve işadamı Metin Aras ile birilikte iş gezisi için Ukrayna'ya giden Gül'ün çarşamba günü karaciğerinden rahatsızlandığını ve hastaneye kaldırıldığını, dün ise saat 17.30'da yaşamını yitirdiğini söyledi. Hepatit B'den siroza çeviren hastalığı nedeniyle Gül'e geçtiğimiz kasım ayında karaciğer nakli yapılmıştı.

Ahmet Çakar, ?Hastayken bana ?Ölürsem beni Yozgat'a annemin yanına gömün' diye vasiyet etmişti. Yerine getireceğiz? dedi.

Çakar şöyle konuştu: ?Kendisini karaciğerinden rahatsızlık hissedince hastaneye kaldırılıyor. Orada yapılan tetkikte nakledilen karaciğerde ödem oluştuğu ve akciğerine baskı yaptığı ortaya çıkıyor. Bu esnada devreye Devlet Bey girdi. Meral Akşener ve Osman Durmuş ile Ukrayna Büyükelçimizin çalışmalarıyla iyi bakılacağı hastaneye kaldırıldı. Durumunu Türkiye'den dakika dakika takip ettik. Devlet Bey sürekli konu hakkında bilgi aldı. Fakat saat 17.30'da yaşamını yitirdi. Ben kendisine bu kadar hızlı hareket etmemesini söylemiştim. Rahmetli ise nekahat dönemini çok hızlı geçirdi. Bana ?Sen kendi karaciğerine bak' diyordu. Çok üzüldüm, çok değerli bir insandı? diye konuştu.

Gül'ün sık sık işadamı kimliğiyle Ukrayna'ya gittiği ve oradaki işadamlarıyla temaslarda bulunduğu bildirildi.

?Dağda ölen PKK'lılar da bizim şehidimiz?

MHP içinde bile uç milliyetçi olarak tanınan Mehmet Gül, geçirdiği nakil ameliyatı sonrası yayınlanan röportajıyla büyük tartışma yarattı. Gül şöyle demişti: ?Dağda ölen PKK'lılar da bizim şehidimizdi. Atatürk nasıl ki Anzaklar için ?Artık onlar bizim de evlatlarımızdır' diyor.

u Organ nakli vatan borcu. Organlarım Orhan Pamuk'a da gitse da helal olsun. Bana verilen kanlar arasında, Kürt aşiretlerinin içinden kardeşim gibi sevdiklerimin kanları da vardı.?

Che bereli kurt işareti

1950 Yozgat doğumlu olan Mehmet Gül, İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 80 döneminde ülkücü hareketin liderliğini yapan Gül, 16 Mart katliamından yargılanmış ve beraat etmişti. 21. dönemde MHP'den İstanbul Milletvekilli olarak seçilen Gül, ilginç çıkışlarıyla hep gündeme kaldı. Küba'ya yaptığı ziyarette başında Che beresiyle kurt işareti yaparak poz verdi. Devlet Bahçeli tarafından MHP'den uzaklaştırılan Gül, mini Susurluk olarak bilinen Matkap Operasyonu'nda sorgulanmış ve serbest bırakılmıştı. Gül, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Erdinç AKKOYUNLU/ Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber