Gazi Rektörü kendini savundu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 14 Mart 2008 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sayıştay'ın Gazi Üniversitesi Vakfı'ndaki yolsuzlukları ortaya çıkarmasının ardından bir açıklama yapan Rektör Prof. Yamaç 'Yolsuzluk benden önce' dedi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, Sayıştay raporunun 2003 - 2004 yıllarını kapsadığını, kendisinin ise 28 Mart 2005 tarihinde Gazi Üniversitesi Vakfı (GÜV) başkanlığına geldiğini kaydetti.

Göreve geldiği günden itibaren yasal düzenlemelere en üst düzeyde dikkat gösterdiğini anlatan Prof. Yamaç, kendi döneminde GÜV'e hiçbir ad altında öğrencilerden bağış alınmadığını açıkladı. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nü 6 Ağustos 2004 tarihinde önceki rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan'dan devraldığını hatırlatan Yamaç, "GÜV Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bu tarihten 8 ay sonra 28 Mart 2005'te gereği teslim aldım" dedi.

Yamaç, Sayıştay raporunda ortaya konulan usulsüzlüklerin kendisiyle ilgisi bulunmadığını anlattı. Yamaç, banka promosyonlarıyla ilgili olarak 2007 Temmuz ayında Başbakanlık Genelgesi'nin yayınlandığını belirterek şöyle konuştu: "Yönetime geldiğimiz tarihten itibaren, kira bedellerinin vakfa değil, üniversite bütçesine yatırılması talimatımla sağlanmış; önceki döneme ilişkin gerekli düzeltmeler yapılarak baz istasyonları kiraları da üniversite bütçesine aktarılmıştır."


13 Mart 2008 10:03 Gazi Üniversitesi'nde yolsuzluk skandalı


Yamaç, düşük oranda vergi kesilerek, vergi kaçırıldığı ifade edilen projelere ilişkin olarak öğretim görevlilerine yapılan ödemelerin ise telif ücretleri olduğunu söyledi. Yamaç, "Bu ödemelere ilişkin tüm yasal vergiler, yönetim dönemimiz dışında olmasına bakılmaksızın tarafımızdan ödenmiştir" açıklamasını yaptı. Yamaç, GÜV'ün kuruluş amacına uygun olarak 2003 - 2004 döneminde toplam 14 milyon YTL'yi, Gazi Üniversitesi'ne, çalışanlara yardım, öğrenci bursları, sabit yatırım, bakım onarım ile spor ve kültür hizmetleri ihtiyaçları için harcandığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber