14 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Mart 2008 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ÇALIŞANLARDAN 2 SAATLİK UYARI

-Hükümet'in hazırladığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısına karşı Emek Platformu'nun aldığı karar doğrultusunda çalışanlar bugün saat 10.00-12.00 arası iş bırakıyor.

-Emek Platformu Başkanlar Kurulu, Türk-İş Genel Merkezi toplanacak. Platform adına Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu açıklama yapıyor. Kurul daha sonra Başkent Elektrik A.Ş. önünde, iş bırakma eylemine katılıyor. (Saat:10.00/11.00)

-Katılımın geniş olacağı eylem, Türkiye'de çalışma yaşamını 2 saat kesintiye uğratıyor. Kamu çalışanları ve işçilerin gerçekleştireceği eylem, Türkiye'de çalışma hayatını durduruyor. Eylemden en çok etkilenecek iş kollarının ise sağlık ve eğitim olması bekleniyor.

-Özellikle Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere sanayi kesimimin yoğun olduğu bölgelerde etkin olacak eyleme muhalefet partileri de eyleme tam destek veriyor.

-İş bırakma eylemi, iktidar ve muhalefet partileri tarafından değerlendiriliyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de işçiler ile kamu çalışanlarının iş bıraktığı saatlerde Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı kutlama törenine katılıyor. (Saat:10.30)

-TERÖRLE MÜCADELE YÜKSEK KURULU TOPLANIYOR

-Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında Başbakanlık'ta toplanıyor. (Saat:14.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapılıyor. (Saat:14.00)

-"BAŞKENT DOĞALGAZ DAĞITIM" İHALESİ YAPILIYOR

-Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Başkent Doğalgaz dağıtım işinin özelleştirilme ihalesi, Altınpark'ta yapılıyor. (Saat:14.00)

-VERGİ İLETİŞİM MERKEZİ AÇILIYOR

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Vergi İletişim Merkezi ve Mükellef Hizmetleri açılışına katılıyor. (Saat:10.30)

-VAKIF MEDENİYETİ SU YILI ETKİNLİKLERİ

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ?2008 Vakıf Medeniyeti Su Yılı Etkinlikleri ? ve Vakıflar Genel Müdürlüğü faaliyetlerini değerlendirecek. (Saat:10.00)

-CHP BUĞDAY TABAN FİYATINI DEĞERLENDİRİYOR

-CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük ve Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Meclis'te ?Buğday taban fiyatı ve çiftçiye vurulan darbe? konulu basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-ÖĞRETMEN OKULLARI 160 YAŞINDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmen okullarının 160. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde illerden gelen öğretmen ve öğrencileri Bakanlık'ta kabul ediyor. (Saat:15.00)

-TÜRKİYE, İSRAİL'İN EN BÜYÜK 10 PAZARINDAN BİRİ

-İsrail İhracat ve Uluslararası İşbirliği Enstitüsüne göre, Türkiye, 2007 yılında yeniden İsrail'in en çok ihracat yaptığı 10 ülke listesine girdi. İsrail geçen yıl Türkiye'ye 1.2 milyar dolarlık mal sattı.

-PARA ARZINDA 751.4 MİLYON YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 22-29 Şubat haftasında 751.4 milyon YTL artarak 376 milyar 698.2 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 56.8 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-KANIN PIHTILAŞMASINI ÖNLEYEN İLAÇ TÜRKİYE'DE DE GERİ ÇEKİLDİ

-Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü'nün dünyada geri çekme uyguladığı, özellikle gebeliklerde ve uzun süre yatan hastalarda uygulanan ve kanın pıhtılaşmasını engelleyen Heparine Sodium Panpharma adlı ilacı Sağlık Bakanlığı geri çekti. Gerekçe ise ilacın, ana maddesinin başka bir madde ile kontamine yani kirlenmiş, bulaşmış olması.

-BRÜKSEL ?AVRUPA'NIN EN SIKICI KENTİ?

-Brüksel, ?Avrupa'nın ?en sıkıcı kenti? ilan edildi. Brüksel'den sonra Zürih ve Varşova geliyor. Hem ?en pahalı?, hem de ?en pis? kent seçilen Londra, ?en iyi gece hayatı? konusunda ise Paris'i geride bıraktı.

-ANKARA'DA JAPON FİLİMLERİ FESTİVALİ

-Bu yıl 6'ıncısı gerçekleştirilecek Ankara Japon Filmleri Festivali, 22-25 Mart tarihleri arasında Başkentli sinemaseverlerle buluşacak. Japon sinemasının başyapıtlarını ve ödüllü filmlerinin yanı sıra Japon animasyon sinemasından örneklerin de yer alacağı festivalde, tüm filmler ücretsiz ve Türkçe alt yazılı olacak.

-?DÜNYA ŞİİR GÜNÜ?NDE YAHYA KEMAL ANILACAK

-Bilkent Üniversitesi, ?21 Mart Dünya Şiir Günü?nde Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli temsilcilerinden Yahya Kemal Beyatlı'yı anacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber