İstanbul'daki hastanelerde iş bıraktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Taksim İlk Yardım Hastanesi'ndeki Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi'ne bağlı personel Emek Platformu Bileşenleri'nin çağrısıyla iş bıraktı. Hastanede sadece, yatan ve acil servise gelen hastalara bakılıyor. İş bırakan personel hastane bahçesinde bir basın açıklaması yaptı.

Taksim İlk Yardım Hastanesi'ndeki Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi'ne bağlı personel Emek Platformu Bileşenleri'nin çağrısıyla iş bıraktı. Hastanede sadece, yatan ve acil servise gelen hastalara bakılıyor. İş bırakan personel hastane bahçesinde bir basın açıklaması yaptı.

?Mezarda emekli olmayacağız?, ?GSS özürlüdür?, ?Sözleşmeli köle olmayacağız? dövizleriyle hastane bahçesinde toplanan personel adına SES Şişli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ferdane Çakır bir açıklama yaptı. Çakır, 14 Mart Sağlık Haftası'nın, yıkım programıyla karşı karşıya kaldığını dile getirerek, beş yıldır uygulanan ?Sağlıkta Dönüşüm? programının yıkıma neden olduğunu söyledi. IMF ve Dünya Bankası patentli ?Sağlıkta Dönüşüm Programı?nın uygulandığı tüm ülkelerde sonuçların aynı olduğuna işaret eden Çakır, ?Sağlıkta Dönüşüm programının bir parçası olan ve meclis komisyonlarından geçirilerek, önümüzdeki günlerde meclis gündemine getirilip yasalaştırılmak istenen Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Sigortalar Yasa Tasarısı ile tüm toplumun soysal güvenlik hakkı yok edilmeye çalışılırken, sağlık hakkı paralı hale getirilerek topluma yeni bir vergi dayatılıyor? dedi.

Çakır, sağlık hizmetini hak olmaktan çıkarak Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve emeklilik hakkını 65'e çıkaran Sosyal Sigortalar Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için, emekçiler olarak Türkiye'de alanlarda olduklarını vurguladı.

Açıklamanın ardından, ?Sağlık haktır satılamaz?, ?Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek? sloganları atan hastane personeli ?iş bırakma? eylemlerinin 12.00'de sonlandıracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber