Bakan Akdağ iş bırakan sağlıkçıları eleştirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 14 Mart Tıp Bayramı gerekçesiyle eylem yapan sağlık çalışanlarını eleştirdi. Akdağ, işlerin aksamasının halk nezdinde izahını yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Akdağ, 14 Mart Tıp Bayramı dolasıyla Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen programa katıldı. Akdağ, burada yaptığı konuşmada, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanlarını eleştirdi. Bakan Akdağ, sağlık hizmetlerinin aksamasının halk nezdinde bir izahının olmadığını belirtti.

Akdağ, kendi dönemlerinden önceki zamanlarda sadece sağlık sorunlarının konuşulduğunu, şimdi ise yapılan çalışmaların ve bunların planlamasının konuşulduğunu belirtti. Akdağ, 5 yıllık dönemde sağlıkta çok önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etti. Akdağ, çocukların aşılanması konusunda Avrupa Birliği rakamlarını yakaladıklarını ve bunun üzerine çıkacaklarını belirtti. Akdağ, 2007 yılında üç adet kızamık hastalığının görüldüğünü belirtti.

Akdağ, sağlık çalışanlarına bütçe imkanlarının kısıtlı olduğunu gerekçe gösterilerek, başlarının çarelerine bakmalarının istenmediğini belirtti. Akdağ, sağlıkta vatandaşların cebinden çıkan para oranında önceki yıllara göre ciddi bir düşme olduğunu belirtti.

Akdağ, sağlık çalışanlarına döner sermaye imkanlarından önemli miktarda ödemeler yaptıklarını, bunları da yeterli olarak görmediklerini vurguladı.

Bakan Akdağ, ayrıca, Türkiye'deki doktor sayısının yeterli olup olmadığı yönündeki tartışmalarının sonuçlandırılmasını, bu durumun gün gibi açıkta olduğunu belirtti. Akdağ, doktor atamalarında dengeli bir dağılım gerçekleştirdiklerini kaydetti. Akdağ, doktor sayısı artmazsa önümüzdeki yıllarda çok ciddi sıkıntı çekeceğizi. Hekim sayısının mutlaka artırılmasının gerekli olduğunu ifade Akdağ, Türkiye'de tıp fakültesi öğretim üyesi sayısı başına 3,6 öğrenci düştüğünü, bu oranın Avrupa'nın çok altında olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber