Muş'ta 25 öğrenci daha zehirlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Sungu beldesinde meydana gelen zehirlenme vakalarının ardı arkası kesilmiyor.

Dün 40, bugün ise 25 öğrenci, zehirlenme şikâyetiyle baygın bir şekilde Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı

Sungu Belediyesi'ne ait ambulansla hastaneye getirilen Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri, acil serviste yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildi.

Hastaneye kaldırılan öğrencilerden bazıları dün rahatsızlanan arkadaşlarından daha kötü olduklarını söyleyerek, durumun neden kaynaklandığını bilmediklerini, yalnızca baş dönmesi, mide bulantısı, halsizlik gibi şikâyetleri üzerine öğretmenleri tarafından hastaneye getirildiklerini belirtti.

Öğrencilerin, Çevik Kuvvet Ekipleri'nin yaptığı eğitim tatbikatında sıkılan gazdan zehirlendiği iddialarına yanıt veren Muş Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, çevik kuvvet ekiplerinin olay yerine çok uzak bir mesafede tatbikat yaptığını söyledi.

Tatbikat ile öğrencilerin zehirlenme zamanlarının bir birine uymadığını ifade eden Mert, eğitim tatbikatı sırasında kullanılan gazın zehirlenmeye sebebiyet vermeyeceğini, öğrencilerin zehirlenmesi ile kendilerinin uzaktan yakından bir alakalarının olmadığını vurguladı.

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Tacet Demirel, öğrencilerin şikayetlerinde korkulacak bir durumun sözkonusu olmadığını, gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını belirtti.

Sözkonusu zehirlenme ile ilgili olarak herhangi bir bilgilerinin bulunmadığını aktaran Demirel, enfeksiyonel bir hastalık olma riskinin var olduğu kanısına vardıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber