AK Parti'ye kapatma davasına tepkiler...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, 'Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği' iddiası ile AK Parti'ye kapatma davası açması ile ilgili bazı tepkiler şöyle:

AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, parti yönetiminin laikliğe aykırı hiçbir fiil gerçekleştirmediğini söyledi. Üskül, "AK Parti, toplumdan geniş bir kabul görmüş, Anayasal çerçevede faaliyetlerini sürdüren, hukuka bağlı bir partidir." dedi.

Gazeteci- Yazar Ali Bayramoğlu, Anayasa Mahkemesi'ne açılan davayı "Beklemediğim bir talep. Başsavcının bu talebi gerçekten şaşırtıcı." sözleriyle nitelendirdi.

AK Parti'nin 6 ay önce yapılan seçimlerde yüzde 47 oy oranı ile iktidara geldiğini anımsatan Bayramoğlu, "Yakın zamanda yapılan yoklamalarda da AK Parti'nin yine benzer bir oy oranına sahip olduğunu görüyoruz." dedi.

Bayramoğlu, "Bu talep,'hükümet olabilirsin ama bizim çizdiğimiz çerçeve dışında ülkeyi yönetemezsin' talebidir." ifadesini kullandı.

Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu da, böyle bir gelişmeyi beklemediğini vurgulayarak "Halktan yüzde 50'ye yakın destek almış bir partiden söz ediyoruz." diye konuştu.

Kapatma davasını; Türkiye için, Türkiye'nin uluslararası kamuoyundaki yeri için yanlış ve küçük düşürücü olarak değerlendiren Karaalioğlu, "Anayasa Mahkemesi'nin konuyu Pazartesi günü gündemine almasında ve o gün reddetmesinde büyük yarar vardır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber