Perinçek: AK Parti'nin kapatılmasını Savcı'dan biz istedik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2008 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2004 yılından itibaren farklı zamanlarda 3 kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak AK Parti'ye kapatma davası açılmasını talep ettiklerini söyledi.

İşçi Partisi'nin Merkez Karar Kurulu(MKK) toplantısında hazırlanan bildiriyi açıklayan Doğu Perinçek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın tarihi saptamasıyla Recep Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül yönetiminin yasa dışı ve cumhuriyet karşıtı olduğunun ortaya çıkarıldığını söyledi. AK Parti'ye kapatma davası açan Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, cumhuriyet hukukunun kendisine yüklediği görevi yerine getirdiğini ve cumhuriyet hukukunun gereğini yaptığını savunan Doğu Perinçek, "AKP'yi kapatma davası aslında milletin vicdanında alınmıştır. Açılan dava, bu kararın yargıdaki ifadesidir" diye konuştu.

oğu Perinçek, İşçi Partisi olarak 2004 yılından itibaren 3 ayrı kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak AK Parti'nin kapatılmasını talep ettiklerini söyledi. Bu başvuruları ayrıntılı gerekçelerle yaptıklarını, başvurularda AK Parti'nin kapatılmasının hukuki bir zorunluluk olduğunu ifade ettiklerini dile getiren Perinçek, AK Parti'nin sadece laiklik karşıtı olayların odağı olduğu için değil, aynı zamanda milli birliğe ve toprak bütünlüğüne aykırı eylemleri nedeniyle de kapatılması gerektiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber