?Şifa 58' operasyonunda 8 doktora ağır suçlama

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mart 2008 18:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SİVAS'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 14 Mart günü 11 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği ?Şifa 58' operasyonunda gözaltına alınan 82 kişiden 62'si serbest bırakılırken, 8'i doktor 20 zanlının sorgusu devam ediyor. Zanlıların gümürkten giren 6 medikal malzemeyi Sivas'ta yüzlerce verilmiş gibi yazdıkları ve ağır suçlamayla karşılaşan doktorların mal varlıklarının şüpheli şekilde hızla arttığı belirtildi.

Emniyette gözaltında bulunan 8 doktor ile medikal şirketi sahip ve çalışanı 12 kişinin sorgusu devam ederken, yapılan yolsuzluğun boyutlarının 32 milyon YTL'yi bulduğu ileri sürüldü. Medikal şirketi sahiplerinin bazı malzemeleri on kat fiyattan fatura ettiği kaydedildi. İncelemede iyileştirme ve yara bakım ürünleri üzerinde ciddi yolsuzluk tespit edildi.

Özellikle Plastik Cerrahide kullanılan ?medihoney' adlı bakım ürününün ürolog ve dahiliyeci doktorlar tarafından da yazıldığı, 8 YTL'lik bu ürünün SSK'ya 78 YTL'den başlayan fiyatlarla satıldığı ileri sürüldü. Fıtık ameliyatlarında kullanılan 150 YTL'lik ?parp' adlı malzemeninise SSK'ya 1600 YTL'den fatura edildiği ortaya çıktı. Sivas'ta yüzlerce hastada kullanıldı gibi gösterilen ?dualmesh' adlı medikal cihazın ise bir yılda Türkiye'ye sadece 6 adet girdiği, ancak Sivas'ta yüzlerce kullanılmış gibi yazıldığı ileri sürüldü.

Suçlanan zanlıların, vurgunda kullanacakları sigortalıları seçerken hakkını arayamayacak derecede yaşlı ya da ağır hastaları tercih ettiği kaydedildi. Hazırlanan raporlarda, reçetelere sıkça yazılan bir ilacın, aslında hayvanlarda kullanıldığını belirtildi.

?Şifa 58' operasyonunda SSK'da görevli medikal ticareti yapan şirketlerin SSK'daki köstebeği olan kişi de belirlendi. T.T. adlı bu kişinin faturalara ödeme onayı veren kişi olduğu kaydedildi.

Gözaltında bulunan 8 doktordan binin fizik tedavi, ikisinin plastik cerrahi, ikisinin genel cerrahi, ikisinin kadın doğun ve birinin de ürolog olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber