Otomobil fiyatlarına 1000 YTL zam

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 17 Mart 2008 21:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Dünya finans piyasalarındaki dalgalanma, otomobil fiyatlarını da vuracak. Euronun 1.90 YTL seviyesini geçmesi, fiyat artışlarını beraberinde getiriyor...

Euronun geçen hafta 1.96 YTL'ye kadar yükselmesi, araçlara zam yapılmasını kaçınılmaz kıldı. Markalar, otomobil fiyatlarına kademeli olarak zam yapmaya hazırlanıyor. Nisan ayından itibaren başlayacak zamlar ilk etapta yüzde 2-3 oranında olacak. 30-35 bin YTL'lik orta sınıf bir aracın fiyatı böylece yaklaşık 1000 YTL artacak.

Kademeli fiyat artışı

Baylas Otomotiv Genel Müdür Bora Koçak, Şubat ayında euronun 1.75'ler seviyesinde olduğunu hatırlatarak, ?Şu an ithal ettiğim araçlar yüzde 10 daha maliyetli. Nisan'da mecburen yüzde 2'lik fiyat artışına gideceğiz? diye konuştu.

Ford Otosan Pazarlama Müdürü Serhan Turfan da, rekabetin çok yoğun olduğu bir ortamda fiyatların hemen eurodaki artış kadar olmayacağını, kademeli olarak zam yapılacağını belirtti. Turfan, Ford Otosan'ın yüzde 2'ler civarında zamma gidebileceğini sözlerine ekledi.

Yerliler avantajlı

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise dövizdeki yükselişin bu şekilde devam etmesi halinde zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Zammın miktarını henüz belirlemediklerini belirten Aybar, ?Ayın sonunu görmek lazım. Tabii bizim sattığımız otomobillerin yüzde 90'ı yerli. Bu yüzden daha avantajlıyız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber