18 Mart Tatil Değil

Yalan yanlış haberlerin test edilmeden bazı internet sitelerinde yer alması ve Google aramalarında bu haberlerin doğruymuş gibi en üstte görünmesi büyük sorunlar oluşturabilmektedir. İşte bunlardan birisi 18 mart'ın tatil olduğu yönündeki haberlerdir. Güya bir Ak Parti milletvekilinin vermiş olduğu kanun teklifi Meclis'te kabul edilmiş ve 18 Mart tatil olmuştur. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mart 2008 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18 MART TATİL DEĞİLDİR

Hangi günlerin tatil olduğu 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda belirlenmiştir. Bu kanunun 2. maddesi şu şekildedir:

"Aşağıda sayılan resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü genel tatil günleridir.
A) Resmi bayram günleri şunlardır:
1. (Değişik: 20/4/1983 - 2818/1 md.) 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır.
2. 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı günüdür.
3. 30 Ağustos günü Zafer Bayramıdır.
B) Dini bayramlar şunlardır:
1. Ramazan Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 3,5 gündür.
2. Kurban Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 4,5 gündür.
C) 1 Ocak günü yılbaşı tatilidir.
D) (Değişik: 20/4/1983 - 2818/1 md.) Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilir.
Bu Kanunda belirtilen Ulusal Bayram ve genel tatil günleri; Cuma günü akşamı sona erdiğinde müteakip Cumartesi gününün tamamı tatil yapılır.
Mahiyetleri itibariyle sürekli görev yapması gereken kuruluşların özel kanunlarındaki hükümler saklıdır.
29 Ekim günü özel işyerlerinin kapanması zorunludur."

TATİLE DAİR YALAN HABER METNİ

Resmi tatil günlerine 18 Mart'ta eklendi
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü ile 12 Mart İstiklal Marşı'nın aynı coşku ile kutlanması konusunda Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun'da değişiklik yapılmasına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ye teklif sundu. Demir'in teklifini değerlendiren meclis, teklifi onayladı.
Bu kanun değişikliği ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramından sonra 5. resmi tatil günü oldu.
31 Mayıs 2006 tarihinde meclise verdiği teklifin kabul edilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Cemal Yılmaz Demir, 18 Mart tarihinin Türk ulusunun kurtuluşu olduğunu söyledi.
Kanun değişikliğine göre bir taraftan Çanakkale Zaferi, diğer taraftan da 12 Mart İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Kabul Günü kutlanacak. İki önerisinin kabul görmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Demir, ?12 Mart tarihinde İstiklal Marşı'nın kabul kutlamalarında tüm resmi daire ve kurum, kuruluşları, belediyeler, üniversiteler ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okullarda en az iki saat süreyle kutlama programı yapılacak.? ifadelerini kullandı.

GOOGLE ARAMALARINDA GELEN HER SONUCA GÜVENİLMEMELİDİR

Yalan bir metni yazıp, bunu bir sitede yayımlamak ve daha sonra Google'da çıkartmak oldukça kolaydır. Bu nedenle Google aramalarında çıkan sonuçların hangi siteden görüntülendiğine mutlaka dikkat etmek gerekmektedir.

Google aramalarında site:memurlar.net yazdıktan sonra kelime araması yapmak daha güvenilir sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Bir kez daha özetleyecek olursak, yukarıda yer alan metin doğru değildir. Meclis'te bu şekilde kabul edilmiş bir kanun bulunmamaktadır. http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/milletvekillerimiz_sd.bilgi?p_sicil=6269 adresinde Sayın Demir'in imzasının bulunduğu kanun teklifleri yer almakta olup, haberde geçen bir kanun teklifi dahi bulunmamaktadır. Ancak, http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/kanun_teklifi_sd.imza_sahipleri?kanunlar_sira_no=46648 adresinde yer alan bir kanun teklifinde Sayın Demir'in de imzası bulunmaktadır. Bu kanun teklifi şuan sadece komisyondadır. Komisyonda kabul edilen bir kanun teklifi önce Genel Kurula daha sonra da onay için Cumhurbaşkanlığına gönderilmektedir. Cumhurbaşkanınca uygun görülen kanun teklifi Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girebilmektedir.

Özetle bugün itibariyle 18 Mart tatil değildir. Tatil olabilmesi için, yukarıdaki prosedürün gerçekleşerek söz konusu Kanun teklifinin Resmi Gazetede yayımlanması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber