'Deprem dede' Işıkara'dan af bekleyen öğrencilere destek

Haber Giriş : 19 Mart 2008 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara çeşitli nedenlerden dolayı okullarından ilişiği kesilmiş gençlere bir hak daha verilerek eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmelerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

- Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara çeşitli nedenlerden dolayı okullarından ilişiği kesilmiş gençlere bir hak daha verilerek eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmelerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Eğitim Hakkı Platformu (www.af2008.org) İstanbul temsilcisi Doğan Yaşar ile görüşen Prof. Dr. Işıkara, gençlerin geleceğin emanetçisi olduğunu ifade ederek, gençlerin ruhsal durumlarını ve bunun psikolojilerinin bozulmasının toplumun geleceğini olumsuz etkileyeceğini söyledi. Işıkara, sağlık ve çeşitli nedenlerden dolayı okullarından ilişiği kesilmiş gençlere bir hak daha verilerek eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmeleri gerektiğini kaydetti. Işıkara, ?Daha önce çözümsüz gibi duran bazı hastalıkların bugün tedavi ve gelişen tıp teknolojisi ile çözümler üretmiş ve bunlar olumlu cevaplar alınmıştır. Bunlara en güzel örnek AS hastalığı ile ilgili bazı ilaçlar geliştirilmiş olmasıdır. Bu anlamda sağlık sebepleri ve gençlik psikolojini tekrar kazanmak adına öğrenci affı kanunu çıkartılarak geleceğimiz olan gençliğe bir hak daha verilmesi gerekir? diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber