Mucit cerraha bir ödül daha

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mart 2008 13:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İZMİR Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3'üncü Genel Cerrahi Kliniği'nde görev yapan Doç.Dr. Ali Doğan Bozdağ, Japonya'da gerçekleşen 19'uncu Uluslararası Tıbbi Buluşlar ve Teknoloji Kongresi'nde 6'ncılık kazandığı videoanostop cihazıyla bir ödül daha kazandı. Doç.Dr. Bozdağ'ın buluşu, hemoroid ameliyatlarında kullanılan videoanaskop cihazı, 2'nci Ulusal Tıbbi Cihaz Proj Yarışması'nda birinci seçildi. ?Büyük onur yaşıyorum? diyen Doç.Dr. Bozdağ, ödülünü İstanbul Tüyap'ta düzenlenen Expomed 2008 ve Labtek 2008 Fuarı'nda alacak.

Genel cerrah Doç.Dr. Ali Doğan Bozdağ, hemoroid ameliyatlarında kullanılan anoskop cihazını geliştirdi. Doç.Dr. Bozdağ'ın buluşu yeni versiyon anoskop cihazı, ödüle doymadı. Cerrahın görüş açısını genişletip daha rahat müdahale şansı veren, cihaza eklenen ışıklı kamera ile ameliyatın kaydedilmesini, ekrandan izlenmesini mümkün hale getiren videoanoskop cihazına ulusal ve uluslararası patent başvurularının sonuçlanmasını bekleyen Doç.Dr. Bozdağ, başarısına bir yenisini ekledi.

TÜBİTAK tarafından teşvikle ödüllendirilen Doç.Dr. Bozdağ, 20-22 Kasım 2007'de Japonya'nın Sendai kentinde Tıbbi Buluşlar ve Teknoloji Derneği'nin 19'uncu Uluslararası Kongresi'nden mansiyonla dönmüştü. Uluslararası yarışmada 6'ncılık kazanan çalışmasının dünya tıbbında kullanılmasının en büyük dileği olduğunu belirten Doç.Dr. Bozdağ, bu kez birincilik kürsüsüne çıktı. Doç.Dr. Bozdağ'ın yaptığı videoanoskop, Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası tarafından düzenlenen 2'nci Ulusal Tıbbi Cihaz Proje Yarışması'nda birinci seçildi. Ödülünü bu hafta içinde İstanbul Tüyap'ta Expomed 2008 ve Labtek 2008 Fuarı'nda düzenlecek törenle alacağını belirten Doç.Dr. Bozdağ, ?Tıp dünyasına bir buluşla katkıda bulunabilmek müthiş onur veren bir duygu. Ödüller başarımı taçlandırıyor. Bu cihazın sadece ülkemde değil tüm dünyada kullanıldığını görmek en büyük arzum. Bu ödülle bir kez daha heyecanlandım. Her bir ödül beni yeni buluşlara teşvik ediyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber