Telekom'dan, borçlu abonelerine taksit kolaylığı

Haber Giriş : 06 Ekim 2004 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Borçlu abonelere seslenen Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, borçlarını taksitlendirmek isteyen abonelerin 30 Kasım'a kadar Telekom İl Müdürlükleri'ne başvurabileceklerini söyledi. Telekom'un yargıya intikal eden 550 trilyon, intikal etmeyen 167 trilyon liralık alacağı bulunuyor. Türk Telekom'a borcu olup da ödemeyen abone sayısı ise 1 milyon 342 bin.

Türkiye genelinde 70 bin yeni ankesörlü telefon kuracaklarını belirten Ekinalan, bunların 2 bininden kablosuz internet erişimi sağlayacaklarını söyledi. Bu çalışmaya ilişkin ihale ve deneme sürecinin tamamlandığını kaydeden Ekinalan, kablosuz internet erişimini özellikle havaalanı, otel, marina gibi, insanların yoğun olduğu alanlarda devreye sokacaklarını anlattı. Ekinalan, ADSL (Geniş bant internet erişimi) hizmetlerine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı'yla da çalıştıklarını kaydetti.

Telekomünikasyon Kurumu'nun belirlediği ara bağlantı ücretlerinden memnun olmadıklarını da vurgulayan Ekinalan, referans ara bağlantı ücretlerini aşağı çekmelerinin gelirlerini azaltacağını söyledi. Ekinalan, 'Yargı da dahil tüm seçenekleri değerlendiriyoruz. Firmalarla şu anda masadayız ve karar aşamasındayız' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber