Yüksekokul öğrencileri işsiz kalmamak için eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2008 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencisi bir grup, işşiz kalmak istemediklerini belirterek eylem yaptı. Verilen eğitimin göstermelik olduğunu öne süren öğrenciler yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

Okul girişinde toplanan öğrenciler ''İşsiz kalmak istemiyoruz'', ''Göstermelik eğitim'' istemiyoruz'' şeklinde pankart açıp slogan attı.

Öğrencilerden Emrah Yaşar, meslek yüksek okullarının hep kampüs dışında ve en okunmayacak yerlerde kurulduğuna dikkat çekerek, bu okulların kampus içine alınmasını istedi.

MYO öğrencilerinin hayata 1-0 yenik başladığını ve yakınlarına önlisansta okuduklarını söylemeye çekindiklerini ifade eden Yaşar, MYO öğrencisi olduğunu öğrenen insanların kendilerine karşı gösterdikleri tavır karşısında kendilerini sanki öğrenci değilmiş gibi hissettiklerini kaydetti.

Yüksekokul öğrencilerinin askerlik dahil bir çok sorunları olduğunu anlatan Yaşar şöyle devam etti: "Yükseköğretim Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet şu kadar üniversite öğrencisi okutuyoruz diye övünüyor. Oysa, önlisans öğrencilerinin hangi şartlarda nasıl okuduğunu, mezun olduktan sonra hiç bir kolaylık sağlanmadığını söylemiyorlar. Önlisans öğrencilerine göstermelik eğitim verilmemeli. Aksine, bu durum biran önce düzeltilmeli ve önlisans öğrencilerine gereken önem verilmeli.''

Öğrenciler, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber