Çelik: Üniversiteler evrensel değerlerin ele alındığı mekânlar olmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2008 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nin yeni yapılan eğitim binası ve spor salonunun açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversitelerin evrensel değerlerin ele alındığı mekânlar olduğunu, dolayısıyla dogmaya ve fanatizme yer olmadığını söyledi.

ÇOMÜ'nün varlığının şehir açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Bakan Çelik, Çanakkale savaşlarının yaşandığı karşı kıyıda üniversite öğrencisiyken bu topraklar için şehit düşenlerin karşısında bugün, istikbal mücadelesi için gayret gösteren bir üniversitenin çatısı altında öğrencilerin yer aldığını vurguladı. Üniversitenin kurulu olduğu araziyi bağışlayan başta Hüseyin Akif Terzioğlu'na ve Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı'nın yöneticilerine teşekkür eden Çelik, "Üniversite kelimesi, üniversalizmden geliyor. Üniversitede bütün görüşlerin açık bir şekilde konuşulduğu, tartışıldığı özgür bir zemin olması gerekiyor. Muhtelif illerde kurulan üniversitelerin de 15 yıl sonra ÇOMÜ gibi olacağına inanıyorum. Onlara da her türlü desteği vereceğiz.'' şeklinde konuştu.

Daha sonra ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'nde yapımı tamamlanan spor salonunun açılışına katılan Çelik, yedi yıl önce inşaatına başlanan ve son yıllarda hızlandırılarak bitirilen salonun Çanakkale'ye ve gençlere hayırlı olmasını diledi. Bin kişilik öğrenci yurdu yapımının da planlandığını ifade eden Bakan Hüseyin Çelik, ancak tahsis edilen arazinin zemininin kaygan çıkması sebebiyle projenin uygun bulunmadığını, merkezde Milli Eğitim Bakanlığı'na ait bir araziye 500 kişilik öğrenci yurdu inşa edeceklerini anlattı. ÇOMÜ halk oyunları ekibinin mahalli oyunları sunduğu açılışta daha sonra Çanakkale Belediyespor ile üniversitenin basketbol takımı maç yaptı. Açılış törenlerine Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, bazı milletvekilleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber