Günay: Herşey iyi giderken, kapatma davası talihsizlik olmuştur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2008 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti hakkındaki kapatma istemiyle açılan davanın ardından yaptığı açıklamalarda, ''sadece Türkiye'nin iyiye gittiği bir ortamda, böyle bir müdahalenin, böyle bir hukuki girişimin Türkiye için bir talihsizlik olduğunu çeşitli boyutlarıyla anlatmaya çalıştığını'' belirterek, ''Yani söylediğim; Türkiye'nin daha üzerine gitmesi gereken gündemler varken yapay gündemlerin arkasına takılmayalım'' dedi.

Günay, Nevruz nedeniyle Türksoy heyetini kabulünün ardından gazetecilerin, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Günay, bir gazetecinin, ''Davanın açılmasının ardından ilk siz konuştunuz ve Ergenekon çetesiyle ilgili ilişkilendirmeye işarette bulundunuz. Bu tartışmaları bitirmek adına bir şey söyleyecek misiniz?'' sorusu üzerine, ''Ben bu tartışmaları bitirdim. Bugün bir bayram eşiğindeyiz, bu bayramda kendi bakanlığımla ilgili bir görev yapıyorum'' dedi. Bakanlık binasında görev yaparken, siyasi konulara girmemeyi tercih ettiğini söyleyen Günay, ''Ben sadece Türkiye'nin iyiye gittiği bir ortamda, böyle bir müdahalenin, böyle bir hukuki girişimin Türkiye için bir talihsizlik olduğunu çeşitli boyutlarıyla anlatmaya çalıştım. Ancak bugün bayram. Bırakın bayram tadında kalsın'' diye konuştu.

''Talihsizlik sözünü biraz açar mısınız?'' sorusuna Günay, ''Açmam, burası yeri değil'' yanıtını verdi.

-''KIRIKSIZ BİR ÇİZGİ ÜZERİNDE İLERİYE...''-

Bir televizyon programında katıldığı canlı yayında, konuyu bütün boyutlarıyla yorumladığını ifade eden Günay, şöyle konuştu:

''Yani söylediğim; Türkiye'nin daha üzerine gitmesi gereken gündemler varken yapay gündemlerin arkasına takılmayalım. Dikkatimizi olması gereken alanlara yoğunlaştırmaya çalışalım. Bu, Türkiye için hukuk devletini inşa etmek, demokrasiyi sağlıklı kılmak. Elbette laiklik temelinde, çünkü laiklik düşünce özgürlüğünün olmazsa olmaz koşullarından birisidir. Bizim birinci sorunumuzdur. Bunu yapmak için de Türkiye'nin her alanda kırıksız bir çizgi üzerinde iyiye, ileriye gitmesi gerekiyor. Ekonominin iyileşmesi gerekiyor, ekonomi iyileşince demokrasi, demokrasi iyileşince ekonomi iyiye gidiyor.''

Türkiye'nin 2002 yılından bu yana her alanda ileriye gittiğini, bunun göstergelerinin de ortada olduğunu belirten Günay, kendilerinin de yoğun çaba içinde olduklarını anlattı.

Turizmde büyük bir atılımın yaşandığını, kültür alanında her geçen gün yeni projelerin gündeme geldiğini belirten Günay, ''(Demokrasimize sahip çıkalım. Talihsiz tartışmalara mahkum olmayalım. Bu, Türkiye için bir zaman kaybıdır, gündem kaymasıdır) demek istedim. Hala da bunu söylüyorum. Ama bence bugün bayram her şey tadında kalsın. Türkiye bütün bu sıkıntıları geride bırakacaktır, meraklanmayın'' diye konuştu.

Bütün dertlerinin, Türkiye'nin dünden daha iyi yaşaması olduğunu söyleyen Günay, Balkanlardan Asya ortalarına kadar yayılan coğrafyada birçok insanın yüreğinde, derinlerde bir yerde bir bölge devlet olan Türkiye özleminin bulunduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber