21 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 21 Mart 2008 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-AKP İL BAŞKANLARI TOPLANIYOR

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, AKP Genel Merkez'de Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katılıyor (Saat:10:00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ı ve Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:15.30/16.45)

- Gül ayrıca, Dünya Şiir Günü etkinliklerine katılıyor.(Saat:21.00)

-CHP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR

-CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanıyor. (Saat:11.00)

-SOSYAL GÜVENLİK GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

-Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile sosyal kesimler arasında, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısı görüşmeleri sürüyor.

-Bakan Çelik, işçi, işveren ve kamu çalışanları konfederasyonlarının ardından bugün de Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanları ile bir araya geliyor. (Saat:16.00)

-Türk Tabipler Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği ve Türk Veterinerler Birliği başkanları, Bakan Faruk Çelik ile görüşüyor. (Saat:17.15)

-Çelik, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Derneği ve Tüm Bağkur Emeklileri Derneği başkanlarıyla tasarı hakkında görüşmeler yapıyor. (Saat:19.00)

-ADALET BAKANI ŞAHİN ?VI. MİLLETLERARASI TAHKİM SEMİNERİ?NE KATILIYOR

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi'nin düzenlediği ?VI. Milletlerarası Tahkim Semineri?nin açılış konuşmasını yapıyor. (Saat:10.30)

-UYAP SMS BİLGİ SİSTEMİ TANITILIYOR

-Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ortak bir basın toplantısı düzenliyor. Basın toplantısında ?Uyap SMS Bilgi Sistemi? tanıtılıyor.(Saat:13.30)

-UNAKITAN VE ÇAĞLAYAN OSD GENEL KURULU'NA KATILIYOR

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'da Otomotiv Sanayii Derneği'nin (OSD) Swisotel'de yapılacak Genel Kurulu ve Yan Sanayi ve İhracat Başarı Ödülleri Töreni'ne katılarak birer konuşma yapıyor. (Saat:14.00)

-Bakan Çağlayan, akşam da Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin düzenlediği toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya gelecek ve Uluslararası Kara Taşımacıları Birliği'nin Sürücü Ödülleri Töreni'nde birincilik ödülünü hak sahibine veriyor. (Saat: 19.30)

-NEVRUZ KUTLANIYOR

-21 Mart Nevruz Bayramı kutlanıyor.

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yarın Milli Kütüphane Başkanlığı'nda başlayacak, Nevruz Kutlamaları açılışına katılıyor. (Saat:10:00)

-Bakan Günay, ardından TRT Arı Stüdyosu'nda yapılacak ?TÜRKSOY Sergisi? ve ?Türk Kültüründe Nevruz? konulu yarışmada dereceye giren eserlerden oluşan serginin açılışına katılıyor. (Saat:11:00/12:30)

-Türk Metal Sendikası ile Türk Boyları Konfederasyonu ve Çankaya Belediyesi'nin birlikte düzenlediği ?Geleneksel Nevruz Şöleni Kutlamaları? yapılıyor. Kutlamada Türk Metal Sendikası ve Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Özbek bir açılış konuşması yapıyor. (Saat:10.00)

-Bu arada DTP de nevruz için kutlama programları gerçekleştiriyor. DTP'nin kutlamalarının ağırlıklı merkezi Diyarbakır olacak.

-Emniyet de Nevruz kutlamaları için güvenlik önlemlerini arttırdı.

-İMALAT SANAYİİ ÜRETİMDE ÇALIŞANLAR VE ÇALIŞILAN SAAT ENDEKSİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, imalat sanayinde üretimde çalışanlar ile çalışan saatlere ilişkin 2007 yılının son çeyrek istatistiklerini açıklanıyor. (Saat:10.00)

-TÜSİAD'DAN "İŞ GÜCÜ, GELİR, HARCAMA VE YOKSULLUK" RAPORU

-TÜSİAD, Merkez Bankası ortaklığında yürüttüğü ?Küresel Ekonomiye Entegrasyon Sürecinde Büyüme? projesi kapsamında hazırlanan altı ciltlik ekonomi raporları dizisinin ikincisi olan ?Türkiye'de Hanehalkı: İşgücü, gelir, harcama ve yoksulluk açısından analizi? başlıklı çalışmayı Ankara'da bir seminerle 21 kamuoyuna duyuruluyor. (Saat:09.00)

-TOBB'DA TAHKİM SEMİNERİ

-Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi'nce her yıl düzenlemekte olduğu Tahkim Seminerlerinin 6'ncısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve ICC Tahkim Divanı Başkanı Prof. Pierre Tercier'in katılımıyla gerçekleştiriliyor. (Saat:10.30)

-UND 34. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

-Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)'nin 34. Olağan Genel Kurulu'nda Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katılacağı ?AB Kotaları İçin Çözüm Stratejisi? başlıklı bir oturum gerçekleştirilecek. (Saat: 13.00)

-OSD 34. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI

-Otomotiv Sanayii Derneği (OSD)'nin 34.Olağan Genel Kurul toplantısında Yan Sanayi Başarı ve İhracat Başarı ödülleri dağıtılacak. (Saat: 14.00)

-5 YILDA 2 BİN İMAM KURUM DEĞİŞTİRDİ

-Son 5 yılda 2 bin imam kurum değiştirdi. Diyanet'ten ayrılan personelin büyük çoğunluğu ilahiyat fakültesi mezunu olduğu için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na geçti.

-TÜRKLER, ABD'LİLERİ ?GÜVENİLİR? BULMUYOR

-GlobeScan ve IFF tarafından British Council için aralarında Türkiye, ABD ve Almanya'nın da bulunduğu çeşitli ülkelerde gerçekleştirilen bir anket, Türklerin ABD'lileri ?güvenilir? bulmadığını gösterdi. Türk halkının sadece yüzde 10'u, ABD'lilere güveniyor. ABD'lileri ?manipülatif? bulan Türklerin oranı yüzde 78'ye çıkıyor. Türklerin yüzde yüzde 61'i de, ABD halkını ?agresif? olarak nitelendiriyor.

-TÜRKİYE'DEN AFRİKA'YA ?ENFLASYON HEDEFLEMESİ? YARDIMI

-IMF Survey dergisinde yer alan bir habere göre, orta Afrika ülkesi Gana enflasyon hedeflemesi yöntemini seçti ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bir grup yükselen piyasa ekonomisine heyet göndererek uygulanan sistemi inceletti.

-PARA ARZI 382 MİLYAR YTL'YE ULAŞTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 29 Şubat-7 Mart haftasında 5 milyar 661 milyon YTL artarak 382 milyar 359 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 62.5 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-SAĞLIK ESKİ BAKANI DURMUŞ: ?YEŞİL KART PKK'NIN SAĞLIK FİNANSMANINDA KULLANILDI?

-Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, yeşil kartın PKK'nın sağlık finansmanında kullanıldığını iddia etti. Durmuş, ?Bir bakıyorduk bir aileden 30 tane 40 tane sinek ısırması, böcek sokması için ilaç alınmış. Sonra araştırdığımızda karşımıza çıkıyordu ki bunlar PKK'ya gitmiş? dedi.

-RESSAM SÖBÜTAY ÖZER, ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE 4 BÜYÜK SERGİ İLE ANILACAK

-Geçen yıl hayata veda eden ressam-eğitimci Yrd. Doç. Dr. Söbütay Özer, kurucuları arasında bulunduğu Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) ve Gazi Resim Heykel Müzesi'nde açılacak 4 büyük sergi ile anılacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber