Erdoğan: Türkiye kazanacaksa, biz kaybetmeye hazırız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Partisinin il başkanları toplantısında konuşuyor. Erdoğan'ın konuşması devam ediyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından noktalar.

- Her gün milletimize ne yaptığımızın hesabını veriyoruz. Yaptıklarımızı da yapamadıklarımızı da milletimiz değerlendiriyor.

- Milletimiz adına siyaset yapıyoruz. Her konuşmamızın özeti 70 milyona hizmettir. Bu yola böyle çıktık.

- Yüzde 47'yi görenler şimdi de çoğunluğun dediği mi olacak diyorlar.

- Önce siz Türkiye'nin bir partisi olun ondan sonra konuşun. Bizim amacımız bütünü kucaklamak. 70 milyonun hepsine hizmet götürmek istiyoruz. Ne zaman Türkiye'nin her noktası kalkınır biz o zaman hedefimize ulaştık deriz.

- Biz milletimizin hiçbir zaman görüşlerini almadan hareket etmedik. Azınlığın hukukunu korumak çoğunluğun hukukuna korumak kadar önemlidir. Bunun yanı sıra çoğunluğu da bir kenara atma kimsenin hakkı değildir. Biz hor görmek değil, hor görülenlere sahip çıkmak, dışlananlara kucak açmak için yola çıktık.

- Bazıları kendilerine layık gördüklerini bazılarını azınlıktan, bazıların da çoğunluktan esirgeyebiliyor.

- Kimse azınlık tahakkümünü savunmasın. Bazıları halkı ötelemişlerdir. Halkı yok saymışlardır. Cumhuriyetçiyez derken, cumhuru reddediyorlar.

- Böyleleri için kendilerinin ne tarafta olduklarıdır. Her şartta kendileri haklıdır.

- CHP'nin yanlış iş yapma imziyazı mı var. Baykal söyleyince doğru, Baykal yapınca doğru. Başkaları yapınca yanlış. Bir şey ya doğrudur, ya yanlıştır. Başkası yaptığında yanlış olan, CHP yaptığında doğru oluyorsa bu ayrıcalık hakkını nereden buluyor. Bunu millet vicdanına sığdırmak mümkün değildir.

- Bize oy versin vermesin tüm insanlar bizim için aynıdır.

- Halkımızın başını önüne eğdirmedik. Halkımızın bize desteği çığ gibi büyüdü. Öyle olmasaydı milletimiz bize emanetini bize vermezdi. Oyunu artırarak yüzde 47 oldu. Nasıl oluyor da bunu görmezden gelebiliyorlar.

- Milletle aramızı açamayacaklar.

- Başbakan DTP'ye kapatma davası açılırken yargı ile ilgili konuşmak doğru olmaz diyor. Ben onu Çek Cumhuriyeti'ne giderken konuyu bilmediğim için yapmadım. Anlattıklarımın öncesi ve sonrasıyla iyi değerlenrilmeli.

-Baykal: 'namaza yaklaşmayınız' diyor. Başını söylemiyor. Sadece orasını cımbızlıyor. Orada sarhoşken diyor. Her halde bu laikliğe aykırı değildir.

- Demokratik mücadele yolları açık olmalıdır. Parlamentoya seçimle gelenlerin dokunulmazlığını kaldırmak doğru olmaz.

- Sayın Baykal bilemediğini bükemediği AK Parti'nin böyle yollarla mı devrilmesinden medet umuyor. Baykal bunu daha önce de denediniz. Bunu yapacağınıza siz de çalışın. biraz çaba gösterin siz de teveccüh görürsünüz. Milletimiz 'kıskanma ne olur çalış senin de olur' diye anlatıyor.

- Her gün Türkiye'nin demokraside katettiği yolu anlatıyoruz. Herkes sessiz devrim diye alkışlıyor. Milli irade gü ç kaybederse bunu nasıl izah edebiliriz. Türkiye'nin prestini kalkınmasını düşünmek sadece bizim mi görevimiz. Türkiye'nin krizlerle anılmamasını sadece bizim mi düşünmemiz lazım.

- Bu rahatsızlığınızın sebebi nedir. Zil takıp oynayamadığınızdan mı. Bakıyorum fakülte dekanları bildiri yayınlıyor. Demek iş size düştü. AK Parti hukukun üstünlüğünü kabullenmiş partı. Bungüne kadar bu şekilde geldik. Bundan sonra da böyle devam edecek. Biz gerginlik taraftarı olmadık. AK Parti'yi şiddet içerisinde göremezsiniz.

- Rahat ve açıkça savunulamayacak bir şeyi gizlemeye çalışıyorlar. Eğer Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız.

- AK Parti toplumun her kesiminden oy aldı. Hizmeti de 70 milyona adaletle götürme gayreti içindedir. AK Parti'nin girdiği her seçimde oylarını artırmasının siyasi değil, sosyolojik de sebebi vardır.

- Bugün yeni bir imtihanın eşiğindeyiz. İnşallah bunun içinden yüzakı ile çıkacağız. Çirkin yakıştırmalar yapılıyor. Bunlar yapılırken üzülüyoruz. Çok açık ve net söylüyorum. AK Parti ilk günden beri ne yapıyorsa bugün onu yapacak, yarın da onu yapacak.

- Uğradımızın haksızlıklar ve engellere karşı yolumuza devam edeceğiz. Durmak yok yola devam.

- Türkiye için siyaset için son derece üzücü gelişmeler yaşansa da bu noktaya takılıp kalmak ve çizgimizi ve üslubumuzu kaybetmek bize yakışmaz.

- Hukuka ve adalete inanmak Türkiye'nin onurunu kendi onurumuz gibi koruyacağız.

- Haklılığımıza gölge düşürecek hal ve hareketlerden uzak duralım. Milletimizin bizde gördüğü farklılık da budur. Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimleri önemli görüyoruz. Sizden tüm gücünüzle bu seçimlere hazırlanmanızı istiyorum.

- Bizim ucuz polemiklerle işimiz yok. AK Partiye yakışan hal ve hareket içinde olunuz.

- Milletimiz Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımak isteyenlerle, geçmişin karanlığına taşımak isteyenleri biliyor. Türkiye'nin aydınlık yarına taşınması için herşeyi yapacağız.

- Allah bu milletin yolunu açık etsin. Allah Türkiye'nin yolunu açık etsin.

- Nevruz'unuzu kutluyorum. Ancak sözü ile özü birbirine uymayanlar dün geceden beri Nevruz'a gölge düşürüyorlar. Yaktıkları ateşler Nevruz ateşi değil, huzursuzluk ateşidir. O ateş tüm çevreleri rahatsız ediyor. Temmenni ediyorum ki bu hafta bu gün bu olmasın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber