Kendini öğretmen olarak tanıtıp 8 öğrenciye cinsel tacizde bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de ilköğretim okulu öğrencilerine, kendisini öğretmen olarak tanıtarak cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Şanlıurfa'dan Balıkesir'e geldiği ve 2007 yılının ocak ayında uzman çavuş olarak görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetlerinden atıldığı öğrenilen Hüseyin K (36), Altı Eylül, Ali Hikmet Paşa, Bahçelievler ve Paşaalanı mahallelerinde bulunan ilköğretim okullarının çıkış saatlerinde yanlarına yaklaştığı kız öğrencilere

kendisini öğretmen olarak tanıttı.

Zanlı, ders vereceğini söyleyerek kandırdığı 7-13 yaşları arasındaki bazı kız çocuklarını, apartmanların bodrum katları, merdiven boşluğu ya da inşaatlara götürerek cinsel tacizde bulunurken, iki çocuğun da tecavüze uğradığı öne sürüldü.

Balıkesir'de yaklaşık dört aydır aileleri tedirgin eden olay, tacize uğrayan kız öğrencilerin durumu ailelerine aktarmaları üzerine ortaya çıktı. İki polis memurunun da aralarında bulunduğu aileler, Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne başvurdu.

8 ÖĞRENCİ MAĞDUR

Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, şikayetler üzerine olayın aydınlatılması için tüm birimleri harekete geçirdi. Kentteki ilköğretim okullarının önlerinde sivil ekipler görevlendirilirken, bazı noktalardaki konutların bodrum katları ile inşaatlar gözetim altına alındı. Polis, son 10 gün içinde 4 ayrı cinsel taciz olayının yaşandığı Paşaalanı Mahallesi'nde

kontrollerini arttırırken, iki gün önce evinin balkonunda çamaşır asan bir polis memurunun eşi, bir kız çocuğuyla yakındaki bir inşaatın bodrum katına giren kişinin davranışlarından şüphelenerek "155 Polis İmdat Hattı"nı aradı. İhbar üzerine inşaata giden güvenlik güçleri, Hüseyin K'yı suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan Hüseyin K'nın, sorgulamasında kendisine yöneltilen suçlamaları kabul ettiği öğrenildi.

Evli ve 2 çocuk sahibi olduğu ve bir süredir eşinden ayrı yaşadığı belirtilen zanlının verdiği ifadenin ardından, bazı ilköğretim okullarında öğrenim gören 8 öğrenciye kendisini öğretmen olarak tanıtıp cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Emniyetteki sorgulamasının ardından hakkında hazırlanan 8 ayrı suç dosyası ile adliyeye sevk edilen Hüseyin K, tutuklandı.

ÇOCUKLAR ZANLIYI TEŞHİS ETTİ

Bu arada, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla aileleriyle birlikte Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen mağdur öğrencilerin zanlıyı teşhis etmelerinin istenmesine aileleri tepki gösterdi.

Aileler, yaşları 7-13 arasında değişen kız çocuklarının cinsel tacize uğradıktan sonra psikolojik sorunlar yaşadıklarını, ayrıca olaylardan sonra zanlının spermlerinden elde edilen DNA örneklerinin delil için yeterli olduğunu savundular.

Çocukların zanlıyı teşhis etmelerinin istenmesi üzerine psikologa danıştıklarını, psikologun bunun doğru olmayacağını söylemesi üzerine çocuklarının teşhis odasına girmelerini istemediklerini anlatan aileler,

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin bu talebi ilettiği Cumhuriyet Savcısının teşhis yapılmasını istemesi üzerine bunu gerçekleştiren çocukların odadan ağlayarak çıktıklarını öne sürdüler. Öte yandan Hüseyin K'nın, uzman çavuş olarak görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nden, erlerden "karşılıksız para aldığı" iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma sonucu Ocak 2007'de ihraç edildiği, ayrıca 2001 yılında özürlü bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındığı ve sevk edildiği adli makamlarca delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber