Cumhuriyet'in İlhan Selçuk açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız gazetenin imtiyaz sahibi ve baş yazarı İlhan Selçuk'un terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınması üzerine basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi bahçesinde yapılan açıklamada Yıldız, İlhan Selçuk'un 12 Mart ve 12 Eylül askeri darbe anımsatan bir yöntemle gözaltına alındığını söyledi. "AK Parti'nin kapatılması davasın sonrasında siyasi iktidar ve yandaşları tarafından bu davanın yörüngesinden çıkarılması çabası yoğun olarak sürmektedir." diyen Yıldız şunları söyledi: "Kamuoyunda Ergenekon operasyonu olarak bilinen ve uzun süredir devam etmekte olan sürecin AKP'nin kapatma davasıyla ilişkilendirilmesi ve cumhuriyet gazetesinin bu yolla sindirilmek, susturulmak istenilmesi oyununa alet olmayacağız. Gazetemiz imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'a uygulanan bu haksız gözaltı işlemine karşı gazetemiz tarafından derhal yargıç nezdinde hukuki işlemler başlatılmıştır."

Sabah saatlerinde Tuncay Özkan'ın 'biz kaç kişiyiz' platformuna üye bir grup ve cumhuriyet okurları ile Yeniden Kuvayı Milliye Hareketi Derneği gazetenin bahçesinde toplandı. Grup burada AK Parti ve Cumhurbaşkanı aleyhine sloganlar attı. Gazeteyi çok sayıda akademisyen, DSP, CHP il başkanları ziyaret etti.


Flaş! Perinçek, Kemal Alemdaroğlu ve İlhan Selçuk'a gözaltı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber