Unakıtan'a ilanlı sitem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bir üniversiteden alacağını tahsil edemeyen Yüksek Mühendis Necmi Yelkikanat, sitemini "Maliye Bakanına duyuru" başlığıyla gazeteye verdiği ilanla dile getirdi.

Neden ilan verdiği konusunda soruları yanıtlayan Yelkikanat, yaklaşık 6-7 aydır Maliye Bakanlığında bir üst düzey yetkili ya da Bakana ulaşmaya çalıştığını, ancak bunun mümkün olmadığını söyledi. Yelkikanat, yaşadığı sıkıntıya özetle şöyle aktardı:

"Bir üniversiteden alacağım var, bunun 2 ay içinde ödenmesi gerekiyordu. Diyorlar ki (2006 yılındaki ödemeyi yapmadık, niye acele ediyorsun). Bunu söyleyen Türkiye Cumhuriyetinin saygın bir kurumu. Hedef olarak Bakanı gösterdiler, Bakan Beye de ulaşmak mümkün değil.

Alacağım, çok sembolik bir rakam, zaten sekizde 1'ini de ilana vermiş oldum. Burada toplumsal bir görev anlayışıyla konuyu gündeme taşımak istedim."

Yelkikanat, ilanda da yer alan Kamu İhale Kurumu ile ilgili şikayetlerinin ise şartnamelerle ilgili olduğunu ifade ederken, "Öyle şartnameler var ki elimde... yetersiz, çarpık, bilinsizce hazırlanmış şartnameler. İnternetten randevu sistemini kullanarak kurumdan randevu aldım, ancak orada da muhatap bulamadım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber