Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 22 Mart 2008 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiyede hafta sonu yağışlar ara veriyor ve sıcaklık 5 ila 7 civarında derece artacak. Lodos, günlük yaşamı aksatabilir. Önümüzdeki hafta da balkanlardan arka arkaya yağışlı sistemler gelmeye devam edecek.

- İstanbul'da lodos bugün de sert esmeye devam ediyor. Yarın sıcaklık 20 dereceye kadar çıkacak. Salı gününe kadar önemli bir yağış beklenmiyor. Bursa'da bugünlerde soba zehirlenmesi riskine karşı tedbirli olunmalı. Ankara ve İzmir'de de sert esen rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Ankara'da hava parçalı bulutlu, yarın ise daha açık olacak. İzmir'de lodos nedeniyle zaman zaman bulutlanma artabilir. Adana'da sıcaklık hızla yükseliyor. Bugün İstanbul 17, Ankara 19, İzmir 21, Bursa 18, Adana 24 derece.

Marmara Bölgesi'nde hafta sonu sıcaklık hızla artacak, bulutlar dağılıyor. Trakya'da ise hava daha açık. Yarın bölgede sıcaklık 20 dereceyi de geçecek. Bu akşam Çanakkale, Balıkesir-Bursa civarında bulutlanmanın artması ile birlikte hafif yağış ihtimali var. Bugün Edirne ve Çanakkale 15, Sakarya 20 derece.

İç Anadolu'da önümüzdeki 4-5 gün lodos sert esmeye devam edecek. O nedenle hem soba zehirlenmesi, hem de şiddetli rüzgarın oluşturabileceği zorluklara karşı tedbirli olunmalı. Yarın sıcaklık bölgenin doğusunda dahi 20 dereceyi geçecek. Bugün Konya 21, Eskişehir 20, Sivas 19 derece.

Ege'de de bu üç gün önemli bir yağış beklenmiyor. Ancak rüzgar sert. Lodosun taşıyacağı nem ile birlikte bölgede zaman zaman bulutlanma artabilir. Yarın gece ve Pazar günü İzmir'den Bodrum'a kadar rüzgar çok kuvvetli esecek. bugün Denizli 22, Kütahya 18, Muğla 19 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık hafta sonu daha da yükselecek. Bu gece ve yarın Antalya civarında lodos çok sert eseceğinden denizciler tedbirli olmalı. Yarın her iki bölge de hava güneşli ve sıcak olacak. Bugün Antalya ve Diyarbakır 23 derece.

Doğu Anadolu'da bugün de Erzurum-Kars civarında yağış devam edecek. Sıcaklık ise yüksek. Hafta sonu sıcaklık çok daha fazla yükseleceğinden, kar erimelerine bağlı oluşacak taşkınlara karşı tedbirli olunmalı. Bugün Erzurum 11, Malatya 22, Van 13 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde dün Zonguldak, Bartın, Kastamonu arasında kuvvetli yağışlar vardı. Bugün ise bu kesimlerde bulutlar dağılırken bölgenin en doğusunda sağanak yağmur devam edecek. Yarın sıcaklık bölge genelinde 20 derecenin üzerine çıkacak. Bugün Trabzon 19, Bolu 17, Samsun 20 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber