Yakıt sistemini değiştiren lise, 140 bin YTL kâra geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2008 15:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bartın Fen Lisesi, yakıt sisteminin değiştirilmesi sonucu 140 Bin YTL kâra geçti.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, Bartın Fen Lisesi'nin sıvı yakıtlı kalorifer sistemi değiştirilerek, yerine katı yakıtlı kalorifer sistemli kazanlar takıldı. Yeterince ısıtmayan Fueloil'den Katı yakıta geçilmesi sonucu okul, yakıt giderlerinden yıllık yaklaşık 140 bin YTL kâra geçti.

Bu sistemle daha fazla ısının daha ekonomik koşullarda elde edileceğini, yapılan bu değişiklik nedeniyle geleceğin teminatı olan öğrencilerin, daha sıcak ortamda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürebilecekleri belirtildi. Bartın Fen Lisesi Müdürü Alptekin Yılmaz, konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

"48 öğrenciyle 2007-2008 öğretim yılına ilk adımı atan Bartın Fen Lisesi'nin ısıtma sisteminin yenilenmesinde, Bartın valisi sayın, İsa Küçük ve Bartın İl Milli Eğitim Müdürü, Hacı Ali Yeşilyurt'un girişimleri sonucu okulumuzda ısınma sorunu çözülmüştür, Sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüzün girişimleri sonucu, maliyeti düşüren TSE Belgeli ve MEB normlarına uygun katı yakıtlı kalorifer kazanları hizmete girmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber