'Hızlı toparlanma planı' devrede: Şehirleri ayağa kaldırma seferberliği başladı

Devlet, depremde yıkılan şehirleri ayağa kaldırmak için seferber oldu. Depremin etkilediği 11 il ve 54 ilçede bir ay içinde konteyner kentler kurulmasına çalışılırken, bölgede kısa çalışma ödeneği de devreye alındı. İşsiz kalanlara aylık 4 bin lira destek başlatılırken, OHAL boyunca deprem bölgesindeki illerde işverenlerin çalışanlarını işten çıkarmasına izin verilmeyecek

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 23 Şubat 2023 08:23, Son Güncelleme : 23 Şubat 2023 08:24
'Hızlı toparlanma planı' devrede: Şehirleri ayağa kaldırma seferberliği başladı

Türkiye'yi derdinden sarsan depremin yaralarını sarmak için seferber olan devlet, şehirleri ayağa kaldırmak ve hızlı toparlanma için yeni tedbirleri adım adım hayata geçiriyor. Depremden etkilenen 11 şehrin, hem toplumsal, hem de ekonomik açıdan yeniden ayağa kaldırılması için topyekün seferberlik ilan edildi. Bu kapsamda iş dünyası, odalar, STK'lar harekete geçirildi.

Depremin etkilediği illerde STK'lar, muhtarlar, odalar ve iş dünyasının temsilcileri ile toplantılar yapıldı. Ekonominin canlandırılması için sektörlerin talepleri alındı. Bu talep ve önerilerle ilgili olarak bakanların ve milletvekilleri hazırladığı raporlar kabinede değerlendirilecek ve şehirlerin ekonomisini ayağa kaldırmak herkes seferber olacak. Esnafın yeniden iş yerini açabilmesi, fabrikaların çalışması ve çiftçinin üretimini yapabilmesi için devlet tüm imkanlarını bu bölgelere yönlendirecek.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ-

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber